Franchiseformule Lake Side failliet

De franchiseformule Lake Side, met 28 winkels, is failliet. Dat bevestigt curator Ralf van der Pas aan RTL Z. 6 Jaar geleden telde de jeansketen nog ruim 70 winkels door heel Nederland. De franchiseformule werd opgericht in 1977.

De jeanswinkels kwamen eind 2015 door een management buy out in handen van de huidige eigenaren, Hans den Arend en Daniëlle Horsten. Het winkelbestand was toen gedaald tot 18 eigen winkels en 10 franchisevestigingen. Zonder de franchisevestigingen telde de formule nog 84 werknemers. 

De nieuwe eigenaren wilden de winkelketen als franchiseketen weer uitbouwen. Die ambitie is niet waargemaakt. De 3 vennootschappen waarin Lake Side is ondergebracht, werden afgelopen woensdag failliet verklaard. Curator Van der Pas kan nog niet zeggen wat er is misgegaan. 

Mogelijke doorstart

Van der Pas concentreert zich komende weken op het voortzetten van de winkels: "Mijn prioriteit ligt nu bij het bereiken van een doorstart. De winkels blijven voorlopig ook nog open." Binnen 4 weken moet er uitzicht op een doorstart zijn. "Zolang krijgen de werknemers nog doorbetaald. Daarna wordt de kans klein." Van der Pas zegt geen aanwijzingen te hebben dat de huidige eigenaren in de race zijn voor een doorstart. "Ik kijk vooral naar externe partijen."