Five Guys gaat niet franchisen in Nederland

In tegenstelling tot andere landen, gaat de Amerikaanse hamburgerketen Five Guys in Nederland niet franchisen. Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland straks waarschijnlijk allemaal in bezit van Five Guys zelf. 

Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van de formule worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. “We willen hier trainingen verzorgen voor franchisenemers van over de hele wereld”, zegt Paul Reynish, International CEO van Five Guys tegen Snackkoerier. “We denken dat het goed is om dan hier onze eigen winkels te hebben.”

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys ziet de komende jaren ruimte voor zo’n 20 restaurants in Nederland. De 1e Five Guys van Nederland opent naar verwachting voor de kerst in Eindhoven. Daarna is Utrecht aan de beurt. “En hopelijk in Amsterdam”, zegt Paul Reynish. “Maar we zijn in Amsterdam nog op zoek naar de juiste locatie. Er is geen haast. We denken dat er ruimte is voor meer dan 20 restaurants in Nederland. Ik denk dat we dat binnen 3 of 4 jaar makkelijk kunnen bereiken.”

Five Guys telt in totaal bijna 1.500 restaurants wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf 96 vestigingen in 9 landen. Voor het einde van het jaar opent Five Guys restaurants in nog 5 nieuwe landen, waaronder dus Nederland.