D.I.O.-grondlegger Tom de Wit stopt

Op 1 januari is Tom de Wit, directeur Inkoop bij D.I.O.-drogisterijen, met pensioen gegaan. 43 Jaar geleden trad hij in dienst bij D.I.O., toen nog van Kampen & Kaanen gelegen aan de Amsterdamse Nieuwe Herengracht. Daarmee was hij een van de grondleggers van het latere D.I.O.-drogisterijen. 

Terugblik

Tom begon als twintiger in 1975 als magazijnmedewerker. Later werd hij commercieel directeur en het laatste jaar vervulde hij de functie van directeur Inkoop. In de beginjaren besloeg het werkgebied D.I.O. Amsterdam en Haarlem. Een wereld van verschil met 2017; toen was D.I.O. met circa 230 drogisterijen door heel Nederland vertegenwoordigd. Tom noemt als hoogtepunt zijn bijdrage aan de prijs ‘Beste Drogist van Nederland’. Deze verdiende D.I.O.-drogisterijen in 2016.

Opvolging

Nadat D.I.O.-drogisterijen en DA in 2017 besloten samen verder te gaan onder de DA-vlag, bleef Tom actief op de afdeling Inkoop. Vanaf januari volgt Claudia Gerth hem op. Claudia heeft 20 jaar ervaring in de retailbranche. Zij heeft onder andere gewerkt bij inkoop en category management, in diverse productgroepen.

Bekijk ook