DA neemt D.I.O. over

De organisaties achter de 2 formules DA en D.I.O. (Nederlandse Drogisterij Service en FACO) zijn dat overeengekomen. Eerder had de ACM al laten weten positief te besluiten over de overname van FACO (D.I.O.) door NDS (DA). 

Wat betekent dit voor de zelfstandig drogist? 

Voorlopig blijven beide formules naast elkaar bestaan. Samengebundeld hebben DA en D.I.O. ruim 400 zelfstandige drogisterijen in Nederland. Hierdoor ontstaat een nieuwe grote partij met voldoende concurrentiekracht in een competitieve markt die tot op heden gedomineerd wordt door ketens. 

Wat betekent dit voor de aansturing?

De komende maanden worden de bedrijven samengevoegd. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door de huidige D.I.O. directeur Jos Jongstra (algemeen directeur). Met het samengaan van NDS en FACO treedt Henk Castelijns per direct terug als algemeen directeur van NDS. Hij blijft als adviseur van de directie verbonden aan de nieuwe organisatie. Totdat de nieuwe organisatie definitief gestalte heeft gekregen, neemt Walborgh Kieskamp de functie van algemeen directeur NDS waar. 

Mosadex Groep kiest voor kruisbestuiving

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de NDS, onderdeel van Mosadex Groep. Ook FACO/D.I.O. wordt hier nu ondergebracht. Mosadex Groep kiest als marktleider in de farmaceutische zorg hiermee ook voor de retailmarkt. Mosadex Groep doet dit omdat zij kansen ziet voor synergetische voordelen tussen Holland Pharma met NDS/DA en FACO/D.I.O. en tussen zelfstandige apotheken en drogisterijen.

Bekijk ook