Alle Multimate's om naar Hubo

DGN retail B.V., franchisegever van Hubo, bouwde sinds 2016 ruim 65 Multimate’s om naar de Hubo formule. In mei 2021 rondde DGN de laatste ombouw van Multimate naar Hubo af. Met 190 winkels is Hubo nu de doe-het-zelf formule met de meeste winkels in Nederland.

Door met één formule

In 2016 besloot DGN dat de focus moest liggen op één sterke formule. Er werd gekozen voor het ruim 50 jaar bestaande Hubo. De oudste doe-het-zelf formule van Nederland.

Het doe-het-zelf landschap veranderde, waarbij het DGN opviel dat veel nieuwe toetreders en bestaande ketens binnen de doe-het-zelf branche erg op elkaar leken. Ze richtte zich allemaal voornamelijk op het bieden van de laagste prijs.
 
Met Hubo wilde DGN zich niet profileren als de goedkoopste in de markt. Naast een kwalitatief goed, uitgebreid én betaalbaar assortiment wilde DGN ook iets waardevols en onderscheidends toevoegen. Iets wat voorziet in de behoefte van de hedendaagse consument, met diensten die de consument én de vakman helpen bij een klus, zoals advies op maat, het ondersteunen bij een klus of zelfs door de hele klus uit handen te nemen. 

Hubo

Er werd in 2016 niet alleen besloten om de Multimate’s om te bouwen naar Hubo, ook werd er kritisch naar de Hubo formule gekeken. Na het bepalen van de strategisch richting (#Hubohelpt), werd ook de volledige huisstijl, inrichting van de winkels, de schappenplannen etc. onder handen genomen. Met als resultaat een moderne doe-het-zelf franchiseformule, met diensten die voorzien in de behoefte van de consument van nu.
 
En door...

“De afronding van de ombouw van Multimate naar Hubo en het vernieuwen van de Hubo formule betekent niet dat we nu klaar zijn. We blijven de formule door ontwikkelen en optimaliseren, aan de hand van de behoeftes vanuit de consument. Met de gekozen strategie wilden wij ervoor zorgen dat we niet inwisselbaar zouden zijn, door een duidelijke positie in de markt in te nemen. Dat is gelukt en daar plukken wij én de zelfstandig Hubo ondernemers nu de vruchten van.” Aldus Gertjo Janssen, Directeur DGN retail B.V.
 
Dat DGN niet stilzit is wel duidelijk. Zo opent DGN binnenkort de eerste Hubo City testwinkel in Rotterdam, heeft het 't shop-in-shop concept Homed opgezet en breidt het continue het assortiment uit met onder andere trapliften, keukens en zonnepanelen. Ook wordt de webshop verder uitgebreid, komen er digitale prijskaarten in de winkels en krijgt de formule steeds meer eigen merkartikelen, zoals: Karakter en Skandia. Ook kunnen consumenten nu via WhatsApp bij Hubo terecht.
 
Gertjo Janssen “Wij zijn trots op de Hubo formule die we samen hebben neergezet én op de ondernemers die de formule dagelijks tot leven brengen. We sluiten met Multimate een hoofdstuk af, maar het boek is nog lang niet uit!”
 

Over Hubo

Met 200 winkels, vakmensen, montage aan huis en een lokale webshop is Hubo één van de grootste en meest ervaren spelers in de doe-het-zelf branche in Nederland. De belofte ‘Hubo helpt’ richt zich op een toekomst waarin de klant niet altijd de tijd én kennis heeft om het zelf te doen. Hubo is er om een helpende hand toe te steken: doe het zelf, doe het samen of laat het doen.
 
DGN retail B.V.

DGN is de grootste retail-serviceorganisatie voor de zelfstandig doe-het-zelf ondernemer in Nederland. Sinds 2014 is DGN, met zijn formules Hubo, Multimate en Decorette, onderdeel van Euretco.
 
Euretco B.V.

Euretco is de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland. We werken samen met zo’n 1.500 ondernemers en franchisenemers. In totaal runnen zij bijna 2.200 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. Gezamenlijk exploiteren zij een consumentenomzet van € 2 miljard. Onze kernactiviteiten zijn retailservices, franchise, groothandel en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot onze winkelformules en vloerconcepten behoren onder andere INTERSPORT, Runnersworld, The Athlete’s Foot, Hubo, Decorette, Topform en Libris/Blz. Daarnaast beschikken we d.m.v. onze fashion divisie, met onder meer Babyface, Born with Appetite, Marco Manzini en Inshape, over internationale topmerken in het dames-, heren-, baby- en kinderkledingsegment. Sinds 2015 is Euretco onderdeel van EK/servicegroup (EK), een Duitse internationale retail-serviceorganisatie met het hoofdkantoor in Bielefeld. EK/servicegroup heeft 3.800 aangesloten ondernemers in de non-foodsector. Haar activiteiten zijn onderverdeeld in Living, Comfort, Family en Fashion.