Franchisegeven

Wat is franchisegeven?

Ga jij franchisegeven? Dan ben jij de initiatiefnemer. Jij hebt de succesvolle formule ontwikkeld, die je tegen vergoeding beschikbaar stelt aan franchisenemers. De franchisenemer mag de gemeenschappelijke formulenaam, de handelsnaam en de merken van de formule hanteren. In de succesvolle franchiseformule zijn de elementen van de "marketing-mix" optimaal op elkaar afgestemd. Daarbij kun je onder meer denken aan de samenstelling van het assortiment producten en diensten, de prijsstelling, de servicegraad, het interieur en exterieur van de vestiging, de communicatie richting het publiek etc.

Enkele voordelen van franchisegeven

  • Zelfstandig Ondernemerschap: Franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers, wat leidt tot een hogere mate van betrokkenheid en motivatie.
  • Taakverdeling: De franchisegever richt zich op de ontwikkeling van het merk en de formule, terwijl de franchisenemer zich concentreert op de lokale markt.
  • Financiële Voordelen: Door de gezamenlijke marketing en inkoopvoordelen kunnen zowel de franchisegever als de franchisenemer profiteren van een sterker verdienmodel.
  • Beheer van Personeel: In een franchiseconstructie is het personeel in dienst van de franchisenemer, wat het beheer vergemakkelijkt.

Waar Franchise+ zich vooral op specialiseert in het vinden van franchisenemers voor talloze franchiseformules, biedt Koelewijn & Partners een uitgebreid assortiment aan diensten voor (aspirant-) franchisegevers. Neem een kijkje op de website en zie wat Koelewijn & Partners voor jou kan betekenen.

Hoe nu verder

Na het lezen van de informatie over het worden van een franchisegever, vraag je je misschien af welke stappen je concreet kunt nemen om jouw franchise-avontuur te beginnen. Gelukkig hebben we een uitgebreide Checklist voor Franchisegevers samengesteld die jou kan begeleiden bij het opzetten van jouw franchise. Deze checklist behandelt alles, van marketingstrategieën en prijsstelling tot organisatiestructuur en financiële planning. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die serieus overweegt om te franchisegeven. Klik op de knop om jouw reis naar succesvol franchisegeven te starten!