Tien vragen aan Frank Houben

  1. Hoe bent u met Prifo in contact gekomen?

 

FPE Franchise en ik hadden ons beiden ingeschreven bij 'Via schakel in werk'. Het is een bureau, dat gespecialiseerd is in het werven en selecteren van personen voor specifieke managementfuncties. Nadat we enkele gesprekken met elkaar hadden gehad, en beiden enthousiast waren, besloten we met elkaar de uitdaging aan te gaan.

 

  1. Wat is het leukste aspect van de Prifo-formule?

 

Het leukste aspect is voor mij persoonlijk zeer zeker de perfecte foto’s in 27 minuten. Waarom nu 27 minuten en geen ½ uur of 1 uur? Het kunnen vertalen van het fotorolletje in een perfecte foto binnen de tijd van die 27 minuten is het mooiste aspect. Zowel commercieel als de technische haalbaarheid. En het werkt!

 

  1. Op welke wijze worden de ondernemers door u begeleid?

 

Ze worden met name door mij begeleid in het face-to-face contact, maar de afspraken dienen uiteraard ook op schrift te komen. Met name de ommekeer naar meer en beter is nu de grootste kluif, het zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor de ondernemer, alsmede het motiveren. Ik heb een duidelijke taak, uniformiteit creëren c.q. behouden, en dat is met 34 vestigingen niet altijd gemakkelijk, maar wel de essentie.

 

  1. Hoe is het centraal overleg met de franchisenemers geregeld?

 

Het centrale overleg is geregeld in een franchiseraad. Daarnaast is er een promotie- en een assortimentscommissie. Voor alle drie zijn per jaar vier bijeenkomsten gepland, de data worden een jaar van te voren vastgesteld. De franchiseraad bestaat uit een drietal ondernemers die de belangen behartigen van de franchisenemers, maar zeker ook voor de Prifo-organisatie in zijn geheel. De focus voor de franchiseraad ligt met name op de strategie van de Prifo-organisatie, zodat de toekomst voor de gehele organisatie gewaarborgd blijft. Dit geldt ook voor de beide andere organen, waar in totaal zes personen zitting nemen.

Ook zijn er uiteraard andere bijeenkomsten gepland, drie keer per jaar een franchisebijeenkomst in het Bilderberg in Heelsum, alsmede één keer per jaar een spetterende feestdag, een hele zondag, op een mooie locatie in het land.

 

  1. Welke eigenschappen komen u goed van pas in uw werk?

 

Enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn de essentie in deze baan. Als je die niet hebt, kun je wel inpakken. Ik heb een CV opgebouwd, waarin ik veel met mensen te maken heb gehad sinds mijn eerste werkdag. Ik heb veel op de weg gezeten, nationaal en internationaal, en ik heb ook aan de inkoop- en  verkoopzijde gewerkt.

Des te meer je met mensen te doen hebt, des te meer kennis doe je op. De mens draagt een schat aan informatie met zich mee. Als het je lukt een gedeelte van deze kennis of handelswijze op te pikken, komt dat ten goede aan jezelf. Het is een continu proces van investeren in jezelf, waarna je weer naar derden kunt communiceren.

 

  1. Wat staat er bovenaan uw verlanglijstje?

 

De keten uitbouwen tot 50 vestigingen en uniformiteit creëren. Dat is mijn doel en daar stap ik niet van af.

 

  1. Welke andere franchiseformules spreken u aan en waarom?

 

Met name de Setpoint franchiseformule, omdat ik daar veel kom, niet alleen in Venlo, maar ook in Eindhoven of een andere plaats. Het valt mij op dat het assortiment zeer goed aansluit bij mijn smaak. Ik kan er dus de winkel leegkopen.

Ja, Setpoint vind ik er voor mij uitspringen, vooral qua assortiment.

 

  1. Wat doet u in uw vrije tijd?

 

Golfen en het opknappen van mijn huis zijn mijn hobby’s geworden. Beide aspecten vormen een uitlaatklep in mijn drukke bestaan.

 

  1. Wat is het grootste succes in uw carrière?

 

Dat ik plezier heb en blijf houden in mijn werk.

 

  1. Wat was minder succesvol in uw carrière?

 

Gezien het vorige antwoord lijkt mij dit wel duidelijk.

 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie