‘Groei van de BosBox-familie; van 2 vestigingen naar 4 naar 8 naar 16’

“De markt voor opslag is booming, en nog lang niet uitgegroeid in Nederland.” Dit zegt Ronald Bosman van BosBox. Hij ziet met zijn fullservice opslagverhuurbedrijf voor particulieren en bedrijven kansen voor meer vestigingen via franchise. “Heb je een pand? Sluit je aan.”

Franchise+ ontmoet Bosman bij zijn pand in Eemnes. Beneden kantoorruimte, boven opslagruimte voor particulieren en bedrijven. “Kijk, we hebben net een nieuw brandmeldsysteem laten installeren”, wijst Bosman naar een melder aan het plafond. Hij wil er maar mee zeggen dat de locatie van BosBox helemaal up-to-date is en dat mensen en bedrijven hun spullen er netjes en veilig kunnen opslaan. “Wist je dat een Amerikaan gemiddeld zes vierkante meter externe opslagruimte huurt, in Nederland is dat nog maar een halve vierkante meter. Er is volop ruimte voor groei. Steeds meer mensen hebben meer spullen en daardoor behoefte aan ruimte voor het opslaan van bijvoorbeeld hun sneeuwkettingen en andere winterspullen. Voor bedrijven is een opslagruimte handig voor het opslaan van hun archief.”

BIJ TOEVAL

Bosman is min of meer bij toeval in de business gerold. “We hadden een meubelbedrijf op deze plek, op de benedenverdieping. Boven stond het leeg. Dat hebben we volgebouwd met vijftig verhuurboxen en die zijn we gaan verhuren. Gewoon beginnen, kijken wat het wordt. Eerst de helft, maar die waren al snel helemaal verhuurd. De andere helft is vervolgens ook volgebouwd. We hebben nu een bezetting van 90 à 95 procent.” Hij spreekt van een groot succes. “We deden niets met die ruimte en ineens werd het een verdienmodel. Het moment dat mijn vader met het bedrijf stopte, hebben we meteen ook besloten om verder te gaan in de markt voor opslag.” Inmiddels heeft BosBox dan ook een tweede locatie geopend, eveneens in Eemnes. “Daar zijn we net gestart, de bezetting is daar nu ook al zo’n 65 procent.” Het zette de Bosman aan het denken. “Er is blijkbaar zoveel behoefte aan onze dienstverlening, dat we meer vestigingen kunnen openen. En ja, we zijn niet de enige. Er zijn ook andere partijen, grote internationale partijen. Maar wij doen het toch net even anders. De lijnen zijn kort, de locaties altijd goed bereikbaar en dicht bij snelwegen. Verder zorgen wij er natuurlijk voor dat de spullen veilig, droog en schoon staan. Ook hebben klanten dagelijkse toegang tot hun spullen, die in een bijna geheel CO2-neutrale ruimte worden gestald met onder meer led-verlichting.”

VIA FRANCHISE

Groei wil Bosman realiseren via franchise. “Wie we zoeken? Nou, ondernemers die ruimte overhebben of zelfs een heel pand beschikbaar hebben. Dat heeft onze voorkeur. Dus heb je een pand van rond de duizend vierkante meter? Sluit je aan. Met BosBox kun je namelijk ook slim vermogen opbouwen naast je huidige activiteiten. Het concept is immers helemaal doordacht, locaties leveren we turn-key op en klanten kunnen snel, veilig en helemaal autonoom hun spullen opslaan. Alleen moet je die klanten wel zelf werven. Maar ook dat is voor de meeste bestaande ondernemers geen probleem, ze zijn vaak al bekend in de regio en hebben een groot netwerk dat ze kunnen aanspreken. Daarmee realiseren ze een belangrijk deel van de bezetting, en het andere deel gaat dan via de mond-tot-mondreclame.” Overigens betekent het niet dat BosBox de deur gesloten houdt voor ondernemers zonder pand. Bosman: “Geen eigen pand? Dat is geen probleem. Wij helpen ondernemers bij het vinden en inrichten van het bedrijfspand. Hierbij geven wij altijd eerlijk en uitgebreid advies. Ook als je al een pand op het oog hebt, samen bepalen we met jou of dit geschikt is als franchisevestiging.”

TERUGVERDIENEN INVESTERING

Franchisen bij BosBox is volgens Bosman een veilige manier van ondernemen, waarbij franchisers vrijwel zeker zijn van het terugverdienen van de investering. “We helpen ondernemers namelijk overal bij: van het opzetten van het bedrijf tot het zoeken en aanvragen van een locatie. Ook andere aspecten, zoals promotie en planning, nemen we op ons. Kortom, het is een alles-in-één-pakket om het franchisers zo makkelijk mogelijk te maken.” Het is reden voor Bosman om vast te houden aan een snelle groei van het concept. “We zien mogelijkheden om ieder jaar te verdubbelen in vestigingen. Zo wordt de BosBox-familie steeds een stukje groter; van 2 naar 4 naar 8 naar 16, enzovoorts.”