Franchisenemersportret: Vincent Oud
Korte introductie
Vincent Oud (46 jaar) is sinds 1 september 2011 trotse eigenaar van een AnyTyme Snack en Dine Nederland vestiging. Hij begon zijn carrière als chef-kok en werkte in diverse restaurants. Op 21-jarige leeftijd kreeg hij de kans om een sterrenrestaurant te leiden, maar koos ervoor om in de snackbar/cafetaria te blijven waar hij toen werkte. Deze zaak nam hij later over. De zaak was al onderdeel van de AnyTyme formule, wat Vincent altijd als een groot voordeel heeft gezien. Ondanks aanbiedingen van andere formules, heeft hij altijd voor AnyTyme gekozen vanwege de prettige samenwerking en de voordelen die het biedt. Vincent ziet de wisselwerking tussen hem en de formule als een sleutel tot zijn succes in de horeca.

Waarom deze franchiseformule?
Doordat Vincent al actief was op deze vestiging was het een no-brainer om voor deze formule te kiezen. Zelf is die er dus zo ingerold omdat het al een AnyTyme was. De voordelen van de formule zijn voor hem erg belangrijk. Vincent denkt dat het heel lastig is voor ondernemers binnen deze branche om het hoofd boven water te houden zonder deel te nemen aan een formule.
Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij AnyTyme?
Vincent heeft tot nu toe hele goede ervaringen met de formule. Zo geeft hij aan dat de formule hem ontzettend prikkelt, en dat die continu bezig is met de ontwikkelingen en trends voor het bedenken van nieuwe producten. Verder waardeert hij de vrijheid van de formule, zo kan hij zelf producten bedenken en toevoegen aan zijn assortiment, wat meerdere mogelijkheden biedt. Ook worden er fotografiedagen georganiseerd vanuit de formule om nieuwe producten uit te beelden en later te introduceren, hier kan hij zijn input geven om creatieve nieuwe recepten te bedenken. Daarnaast geeft AnyTyme iedereen een familiegevoel, en is het echt een persoonlijke formule. Bij problemen voelt Vincent zich vrij om andere ondernemers te contacten en daar echt mee te sparren.
Welke ondersteuning heb je ontvangen van AnyTyme?
AnyTyme heeft ondersteuning geboden bij de samenstelling van het menu, prijslijsten en aankleding van de zaak. Daarnaast hebben ze geholpen met de volledige uitstraling van de zaak door de inzet van professionele fotografie. Ook geeft Vincent aan dat het fijn is dat er meegedacht wordt over zijn zaak vanuit de formule. De ontzorging, wat continu wordt gedaan, is voor hem het allerbelangrijkst.
Wat zijn jouw toekomstplannen?
Vincent zou heel graag zijn huidige zaak willen verbouwen naar een echte uitstraling met een DNA die toekomstbestendig is. Verder is zijn droombeeld dat de AnyTyme zaken in Ommen, Leeuwarden, Geleen, Katwijk en Lelystad dezelfde inrichting gaan krijgen, dit om meer eenheid uit te stralen. Ook ziet hij eventuele expansie wel zitten, maar daar zit momenteel geen haast achter.
Tips voor startende franchisenemers?
"Als je start dan vind ik dat je zo snel mogelijk moet proberen je management in jouw zaak zo goed mogelijk op orde te krijgen. Als jij op een gegeven moment zelf elke dag in jouw zaak achter de frituur moet zijn dan kan jij je zaak niet verder ontwikkelen en niet volledig participeren in de formule. Ik denk dat je moet beginnen als de beste frituurbakker van jouw zaak en op den duur de minst goede moet worden, omdat jij jouw personeel goed opleidt en managet. Dit vind ik persoonlijk heel belangrijk. "
Wil je meer weten over franchisen bij Anytyme? Vraag dan informatie aan via de onderstaande knop!