Franchisenemersportret: Jolanda Roke - van Tongeren

Korte introductie 

Jolanda Roke- van Tongeren is momenteel 47 jaar en is trotse franchisenemer bij AnyTyme Nederland in Ommen. Samen met haar partner William zijn ze dit avontuur aangegaan in 2006. Voordat ze haar eigen zaak runde was ze werkzaam in de jeugdzorg in de regio Drenthe. Na een avondje snacken met William kwamen ze op het idee om zelf een cafetaria te beginnen. Na het oriënteren naar formules kwamen ze uit bij AnyTyme Snack and Dine. 

Vanwaar de keuze voor AnyTyme?

Jolanda heeft samen met William gekeken naar de bestaande formules binnen de cafetariawereld en zijn simpelweg de formules gaan plussen en minnen. Uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat de formule AnyTyme Snack and Dine het beste bij hun past. Jolanda en William konden zich zeer goed identificeren met de formule, en dat vonden ze het belangrijkst. Verder werden ze ook enthousiast van de kwaliteit, uitstraling, begeleiding en eigen vrijheid die de formule te bieden had. 

Wat zijn jullie ervaringen als franchisenemers tot nu toe?

Onze ervaringen tot nu toe zijn goed. De ontzorging is voor hun tot nu toe het belangrijkst. Jolanda en William vinden het heel prettig dat alles via AnyTyme geregeld kan worden. Denk aan kassa's, signing, menukaarten en bestelkiosk. Samen met AnyTyme wordt er altijd gekeken naar de beste ideeen voor de vestiging, met gevraagd of ongevraagd advies. 

Wat blijkt moeilijker dan verwacht?

In de praktijk blijkt het werven van personeel moeilijker dan verwacht. Sinds de coronatijd merken veel bedrijven dat het werven van werknemers een grotere uitdaging is geworden. Het is duidelijk een trend geworden dat geld verdienen minder prioriteit heeft gekregen in deze tijd, en dus is het soms lastig om het werkrooster zo volledig mogelijk gevuld te zien krijgen.

Welke ondersteuning hebben jullie ontvangen van de franchiseformule?

Bij de opening van de zaak heeft William drie maanden meegelopen bij een AnyTyme vestiging om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Daarnaast heeft de formule ondersteund met de aankleding en uitstraling van de zaak. Jolanda gaf aan dat ze eigenlijk in alles wel ondersteund zijn bij de start, niet alleen bij praktische zaken maar ook adviezen. Daarnaast heeft AnyTyme ook ondersteund bij de verbouwing in 2013/2014. In deze tijd hebben ze intensief samengewerkt met de formule aan het ontwerp, keuze van de apparatuur, meubelen en menukaarten. 

Wat zijn jullie toekomstplannen 

In de toekomst zouden ze graag een bestelzuil erbij willen hebben om gasten nog sneller te kunnen bedienen. Ook omdat ze problemen ervaren met personeel kan het soms voorkomen dat ze niet de volledige service kunnen bieden die wel gewenst is. In de verdere toekomst zouden ze graag de gehele inrichting willen aanpakken. De droom is om later met AnyTyme Snack en Dine de volledige uitstraling gelijk te hebben. Dit zodat de klanten overal hetzelfde gevoel krijgen als ze binnen een AnyTyme stappen. 

Wil je meer weten over franchisen bij Anytyme? Vraag dan informatie aan via de onderstaande knop!

Vraag hier informatie aan

Lees meer over:
Bekijk ook