Familiedroom wordt speelparadijs

Monkey Town-franchisenemer Eva Gloerich begon 3 jaar geleden met haar ouders, Dick en Mieke Gloerich, een eigen indoorspeelparadijs in Uithoorn. De franchisenemers gaven met succes hun eigen invulling aan de bestaande franchiseformule van Monkey Town. De belangrijkste focus: verse producten, een gezonde kaart en een super schoon speelparadijs. 

Een hecht familiebedrijf met ieder zijn eigen expertise

“Mijn vader komt uit het vastgoed, mijn moeder uit de zorg en ik heb een Hotelschoolachtergrond. Al langere tijd wilden wij iets voor onszelf beginnen. Toen Monkey Town op mijn vaders pad terechtkwam, riep mijn moeder daarom gelijk: ‘Dan doen we dat toch samen?’ Juist door de verschillende achtergronden vullen we elkaar goed aan”, vertelt Eva.

From scratch

De soft-franchise waar de familie Gloerich in 2014 instapte, was precies wat ze zochten. “De contacten met leveranciers en speeltuinbouwers waren al geregeld. De rest konden we naar eigen wens invullen. From scratch. Zo behoud je veel vrijheid als ondernemer, terwijl je kunt meeliften op de naamsbekendheid van een bestaand concept.”

Verse koffiebonen

Ondanks de gedeelde naam op de gevel, probeert Uithoorn zich flink te onderscheiden van de andere Monkey Town-vestigingen. Zo besteedt het niet alleen veel aandacht aan de speelervaring van de jonge bezoekers, maar denkt het ook met veel zorg aan de oudere bezoekers. “Bij ons staat kwaliteit voorop. Ook op de menukaart. Wij maken alles zelf en gebruiken zoveel mogelijk biologische en streekproducten – naast de welbekende snacks natuurlijk. Onze koffiebonen worden op traditionele Italiaanse wijze gebrand en gemelangeerd op Sicilië en daarna aan ons geleverd. Ons meel voor de pannenkoeken halen we bij een molen in Santpoort en onze burgers zijn afkomstig van de Lindenhoff uit Baambrugge. Hierdoor blijven ouders eerder nog even hangen voor een lekker ontbijt, lunch of borrel.”

Topteam

“Personeel is heel belangrijk om ideeën uit te voeren. Dan wil je niet elke week iemand anders inwerken. Je hebt mensen nodig die willen blijven. Maar je wilt ze ook flexibel inzetten. Daarom zijn we gaan payrollen. Dit bevalt zowel ons als het personeel uitstekend. Omdat wij hen via payroll langer dan 2 jaar flexibel kunnen inzetten, zijn veel medewerkers al sinds de oprichting werkzaam. En dat topteam willen wij graag zo lang mogelijk behouden.”

Ambities

Payroll maakt het volgens Eva ook makkelijker om verder uit te breiden met de formule, want die plannen zijn er: “De markt in Nederland raakt op een gegeven moment verzadigd, vandaar dat Monkey Town nu haar vleugels internationaal gaat uitslaan. Die internationale ambities hebben wij zelf niet als franchisenemer. Sterker nog: binnen de vestiging is er nog genoeg groeipotentie te vinden. Daarom is het voor ons ideaal om ons personeelsbestand op te schalen wanneer dat nodig is.”
Tentoo organiseert maandag 12 februari een gratis kennissessie voor franchisenemers over (flexibel) personeel aannemen. Benieuwd? Meld je hier aan.

Monkey Town
Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook