Eerste franchisenemers voor Extra Talent

Bijna vijftien jaar bouwde Tom van Vliet - sinds 2000 samen met mededirecteur John Boon - aan het detacheringsbedrijf Extra Talent.

De formule is inmiddels klaar om te groeien via franchise. “Als kandidaten hun hart volgen en echt ondernemer willen worden, dan hebben we een mooi concept voor ze dat staat als een huis.” Je moet eerst zelf succesvol iets neerzetten voordat je een formule kunt kopiëren, vindt oprichter en mededirecteur Tom van Vliet. “De arbeidsmarkt is een markt in beweging met veel hoogte- en dieptepunten en Extra Talent is daarin altijd solide overeind gebleven. Volgens een scan van ABN AMRO zijn wij een van de meest winstgevende detacheringsbedrijven. De bank wil onze franchisenemers dan ook graag financieren, wat bijzonder is in deze tijd waarin banken terughoudend zijn.

”Een belangrijke pijler onder het bedrijf, dat bemiddelt voor banen op mbo+-niveau, is de nadruk op focus. “Wij geloven niet dat iemand allerlei dingen heel goed tegelijkertijd kan. Wij zoeken mensen die op hun vakgebied excelleren, wat maakt dat wij een heel volwassen gesprekspartner zijn naar zowel kandidaten als naar bedrijven.” De consultants - en vanaf nu ook de franchisenemers - focussen daarom allemaal op één label - bijvoorbeeld financieel, logistiek of juridisch. Tom: “Daarbij doen we er alles aan om de allerbeste mensen in de markt te vinden. Een voorbeeld: het uitnodigen van Bram Moszkowicz om een lezing te geven aan de juridische secretaressen, een van onze arbeidslabels.”

‘Anker’

Inmiddels werken er bij Extra Talent meer dan veertig consultants in vijf vestigingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in tien arbeidsmarktlabels en heeft een eigen payrollbedrijf. Tom van Vliet en mededirecteur John Boon zoeken verdere groei door middel van franchise. “Omdat we het prettig vinden dat onze contactpersonen stabiliteit brengen, zowel richting de bedrijven als richting de kandidaten. Franchisenemers vormen wat dat betreft een anker”, zegt Tom. Hij is ervan overtuigd franchisenemers met Extra Talent een bewezen succesformule te bieden, die dankzij een intensieve ondersteuning van hen ook succesvolle ondernemers zal maken. “Voordat een franchisenemer van start gaat, helpen we hem of haar met een groep ervaren consultants twee maanden lang op weg. We gaan op zoek naar kandidaten, helpen de juiste bedrijven selecteren. De franchisenemer komt al in een rijdende trein terecht.” Omdat een franchisenemer actief wordt in één arbeidslabel, kunnen in één stad dus verschillende franchisenemers aan de slag. “Die gaan ook bij elkaar zitten”, vertelt Tom. “Dan krijg je een mooie synergie.” De franchisenemer wordt ondersteund door een labelmanager, die vakinhoudelijk naast hem staat, en door de ervaren franchisemanager Jeroen de Korte.

Website

Franchisenemers maken gebruik van de goedbezochte website, waarop de vacatures en de kandidaten staan. Tom: “Afgelopen januari hadden we 30.000 unieke bezoekers, dat is behoorlijk veel voor een detacheringsbedrijf. Op het hoofdkantoor werken dan ook tekstschrijvers die verstand hebben van zoekmachineoptimalisatie.”

Wat voor mensen zoekt hij als kandidaten voor de formule? “Ondernemende mensen die fulltime aan de slag kunnen en gefocust willen werken”, aldus Tom van Vliet. Inmiddels zijn de eerste twee franchisenemers gestart, in Nijmegen en Breda. Het streven is om in 2012 totaal zes mensen aan te trekken en in de komende jaren door te groeien met twaalf franchisenemers per jaar.