Contactloos Contant Betalen

De coronacrisis heeft een verandering teweeggebracht in ons betaalgedrag. Elke ondernemer staat voor de keuze: wel of geen contant geld accepteren? Na een aantal maanden kunnen we concluderen dat we niet zonder contant geld kunnen en dat veel klanten er toch (noodgedwongen) de voorkeur aan geven om met contant geld te betalen. Naar verwachting blijft het percentage contante betalingen als landelijk gemiddelde circa 30-35%. 

Cikam heeft verschillende oplossingen om contante betalingen veilig, snel en hygiënisch te verwerken. Maar ook om klanten contactloos contant te laten betalen; een ideale oplossing tijdens deze periode en in de toekomst!

Gesloten betaalsysteem

Een gesloten betaalsysteem is geschikt voor alle horeca en retail en wordt ingebouwd en verankerd in de balie. Doordat de klanten zelf afrekenen, raken de medewerkers het geld niet meer aan en blijft het geld afgesloten in het systeem. Dit geeft de medewerkers direct een veiliger gevoel. Tevens voorkomt het interne fraude en kasverschillen, hoeft er nooit meer geld geteld te worden en is er direct inzicht in de cashflow, ook op afstand. 

Gesloten betaalsysteem gekoppeld aan bestelzuil

Deze gesloten betaalsystemen kunnen ook gekoppeld worden aan bestelzuilen. Een ondernemer realiseert circa 20% meer omzet als een bestelling via een bestelzuil wordt gedaan. Doordat er nu met contant geld betaald kan worden bij een bestelzuil, is het zelfs mogelijk om zonder kassamedewerker te werken. De bestelling wordt dan direct doorgegeven aan de keuken. De besparing die door deze automatisering wordt gerealiseerd is aanzienlijk. 

Gesloten vul- en afstortsysteem

Een gesloten vul- en afstortsysteem staat in de backoffice en is geschikt voor bedrijven waar veel contant geld omgaat, die met meerdere afrekenpunten of portemonnees werken en waar medewerkers in verschillende shifts werken. Met dit systeem wordt het opmaken van een kassa-lade geautomatiseerd en kan de medewerker zelfstandig de kassa afstorten. Alle transacties zijn op afstand inzichtelijk en in rapportages op te vragen. Alle systemen zijn geschikt om door een waardetransporteur geserviced te worden.

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie