‘Consulent worden was mijn beste keuze ooit’

Zelf viel ze vele kilo’s af met behulp van het Cambridge Weight Plan en dat was het laatste zetje dat Marieke van der Meer nodig had om haar vaste baan op te zeggen en zich aan te melden als consulent. Sinds 2011 is de Friese ondernemer consulent van Cambridge Weight Plan. En met succes: in september 2018 opende Marieke haar tweede vestiging. Ze is nu iedere week drie dagen werkzaam in Leeuwarden en twee dagen in Stiens. “Ik krijg zoveel positieve energie van dit werk; het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.” 

“In 2010 woog ik meer dan 120 kilo. Ik had twee jonge kinderen en wilde een fitte moeder zijn, maar ik werd al moe van de gedachte dat ik mijn kinderen moest optillen. Via via kwam ik contact met Cambridge Weight Plan en daarmee viel ik zóveel af, dat mijn zelfvertrouwen enorm toenam. Daardoor durfde ik mijn vaste baan op te zeggen en ondernemer te worden.” Ze startte in september 2011 en zegde enkele maanden later haar baan bij de ING op om volledig zelfstandig te gaan werken. “Daar heb ik geen dag spijt van gehad. Ik krijg zóveel energie van het werk, het ondernemerschap, de mensen die bij mij in de praktijk komen en vooral ook van de succesverhalen.”

Zelfstandig en toch onderdeel van een bedrijf

Marieke koos voor Cambridge omdat ze zelf een positieve ervaring had met het Weight Plan. Dit geeft haar cliënten extra vertrouwen. Daarnaast is het prettig voor hen dat hun consulent een ervaringsdeskundige is. “Enerzijds ben ik een voorbeeld voor wat zij kunnen bereiken en anderzijds begrijp ik hen wanneer ze het moeilijk hebben”, vertelt Marieke.

“Toen ik startte was ik dus al enthousiast over de methode, maar zag ik ook hoe fijn het bedrijf zelf is. We zijn met 400 consulenten en het voelt het alsof we met elkaar één bedrijf zijn. We krijgen cursussen en marketingmaterialen aangeboden, er is een jaarlijkse consulentendag en we mogen meedenken over de toekomst van Cambridge. Ik ben zelfstandig en voel me toch deel van een groot bedrijf. Dat is heel prettig en op deze manier hoef ik als ondernemer niet alles zelf uit te vinden.”

In het kort

Naam: Marieke van der Meer 
Leeftijd: 38
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal vestigingen: 2
Hobby’s: “Mijn werk is mijn hobby!”
Tip voor starters: “Neem risico’s, ga ervoor en – belangrijk in deze branche – verplaats je altijd in de ander.”

Lees meer over: