s.Oliver klaar voor expansie in 2018

Het faillissement van V&D in februari 2016 dwong s.Oliver tot enerzijds een reorganisatie, anderzijds een sterke strategische visie voor de toekomst van de Nederlandse tak van het familiebedrijf.

s.Oliver-Group Nederland heeft in 2017 een 2-cijferige procentuele groei ten opzichte van 2016 behaald. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf maakt zich klaar voor 2018, waarin opnieuw een groeipercentage van 2 cijfers wordt verwacht.

“We geloven sterk in de kracht van ons merk, onze bedrijfsvoering en uiteraard onze collecties, welke zeer goed aansluiten op de wensen vanuit de Nederlandse markt. Daarom is het hele s.Oliver Team er vol vertrouwen voor gegaan, en mogen we trots zijn op de behaalde resultaten. Dit geeft ons de energie om er in 2018 nog een extra schepje bovenop te doen”, aldus Country Manager Christian Stolte.

Verticaliseringsstrategie

Eén van de strategische zetten is de verticalisering van de samenwerkingsvormen met zowel franchise- als wholesalepartners. Ook ging s.Oliver nieuwe samenwerkingen aan met online partners, waarvan Wehkamp een belangrijke is. De eigen webshop van s.Oliver heeft in het 2e deel van 2017 geïnvesteerd in het verbeteren van de naamsbekendheid. 

Nieuwe stores en verbouwingen

s.Oliver groeit ook offline. 2018 wordt het jaar waarin nieuwe winkels geopend worden. Zo worden in maart zowel een s.Oliver als comma store geopend in Breda en in april in Nijmegen. Momenteel wordt nog onderhandeld met andere steden voor wat betreft retail stores voor s.Oliver en comma. Verder krijgt de flagship store in Maastricht een make-over. Deze zal gedurende 6 weken sluiten voor een verbouwing en opent op 15 maart haar deuren. Alle s.Oliver stores die in 2018 geopend worden, worden gebouwd volgens het nieuwe s.Oliver store concept. 

Zo kreeg ook de s.Oliver en Q/S designed by… showroom in Almere afgelopen november een make-over. De verbouwing naar een nieuw concept, zorgt ervoor dat de look-and-feel beter aansluit bij de collecties.

Verder wordt in maart 2018 een LIEBESKIND BERLIN Fashion sale store geopend in Batavia Stad Fashion Outlet. In 2017 vond de opening van de LIEBESKIND BERLIN store in McArthur Glen Designer Outlet Roermond in plaats, waarvoor deze winkel een ‘Exceptional Performance Award’ voor hun omzetten heeft gewonnen.