Intergamma mag Van Neerbos overnemen

Intergamma mag de voorgenomen overname van haar grootste franchisenemer Van Neerbos Groep voortzetten. De Ondernemingskamer heeft eind december geoordeeld dat de bezwaren van andere franchisenemers niet zwaarwegend genoeg zijn, meldt De Telegraaf.

De bezwaren van Bricorama, franchisenemer met 75 GAMMA en KARWEI bouwmarkten, en een groep andere franchisenemers hebben betrekking op de gevolgen van de overname voor Intergamma en haar franchisenemers.
De Ondernemingskamer stelt voorop dat het aan het bestuur van Intergamma, de raad van commissarissen en de aandeelhouders / franchisenemers is om te beoordelen of de aan project Guinness verbonden voordelen en kansen opwegen tegen de daaraan verbonden nadelen en risico’s. De franchisenemers hebben bovendien de keuze al dan niet deel te nemen in de overname van Van Neerbos Groep.

Met betrekking tot de inhoudelijke bezwaren van Bricorama en een deel van de andere aandeelhouders / franchisenemers, oordeelt de Ondernemingskamer dat deze van onvoldoende gewicht zijn om besluitvorming over project Guinness te blokkeren.

Intergamma is de organisatie achter de doe-het-zelf-formules GAMMA en KARWEI, met bijna 400 bouwmarkten in Nederland en België.