‘De formule is mijn baken’

De dynamiek van de huizenmarkt is wat Rob Verzijlbergen dagelijks bezighoudt. Als franchisenemer van Beste Prijs Makelaars koopt en verkoopt hij huizen in de uitdagende regio Amsterdam, Haarlem en Heemstede. “Het is belangrijk om af en toe iets ludieks te doen.”

Verzijlbergen is ondernemer in hart en nieren. Hij startte op zijn eenentwintigste als franchisenemer van een horecaformule. “Het runnen van een eigen zaak met een sterke franchiseorganisatie als back-up ligt mij goed. We vullen elkaar goed aan.” Ook nu, als franchisenemer van Beste Prijs Makelaars. “Ik ken de markt, ken de consumenten en kan mij volledig focussen op het ontzorgen van de klanten bij de aan- of verkoop van een huis. De franchiseorganisatie achter Beste Prijs Makelaars zorgt namelijk voor de papierwinkel, zoals goed doortimmerde koopcontracten.”

De tijd nemen

Als franchisenemer van Beste Prijs Makelaars biedt Verzijlbergen klanten een fullservice dienstverlening: van een uitgebreid verkoopplan, de presentatie en de waardebepaling tot de foto’s en teksten voor de promotie op de diverse websites, de bezichtigingen en de ondertekening bij de notaris. “Er komt veel kijken bij de aan- en verkoop van een woning, iemand die de tijd neemt, begeleidt en adviseert wordt altijd erg gewaardeerd”, weet Verzijlbergen, die overigens geen achtergrond als makelaar heeft. “Makelaar is in principe een vrij beroep in Nederland, iedereen kan zo starten als makelaar. Maar het is zeker niet eenvoudig. Zo is het wel belangrijk dat de papierwinkel bij de aan- en verkoop van panden goed is geregeld. Juridisch gezien komt er best veel bij kijken. Bij Beste Prijs Makelaars is dat goed geregeld, de formule is mijn baken.” 

Vijfentwintig panden

De makelaar heeft doorlopend zo’n vijftien tot vijfentwintig panden in ‘beheer’. “Dat wil zeggen; hiervoor regel ik de aan- of verkoop”, aldus Verzijlbergen. Hij spreekt over een uitdagende markt. En een dynamische markt. “Zeker in Amsterdam is de doorloopsnelheid tegenwoordig enorm. Waar het pakweg vijf jaar geleden nog best moeilijk was om het huis verkocht te krijgen, is dat nu heel anders. Maar aan de andere kant: het is door de stevige concurrentie nu veel moeilijker voor mij om klanten te werven.” Maar ook daarbij krijgt de ondernemer hulp van zijn franchiseorganisatie, die ook leads genereert. “Alle aanvragen komen centraal binnen, waarbij ik de klanten voor mijn regio krijg toebedeeld.” Daarbij kiest hij ook voor een eigen marktbenadering. Verzijlbergen: “Tijdens de ‘open huizen route’, die meermalen per jaar plaatsvindt, geven we kijkers van de panden bijvoorbeeld altijd iets leuks mee, iets ludieks. Dan blijft zo’n huis toch net iets langer in het geheugen van de geïnteresseerden.” 

Minibio

Naam: Rob Verzijlbergen
Leeftijd: 40
Formule: Beste Prijs Makelaars, regio Amsterdam, Haarlem en Heemstede
Gestart: in 2012 bij Beste Prijs Makelaars
Franchisenemer sinds: 1997. Eerst bij diverse horecaformules, daarna als franchisenemer bij De OpbodMakelaar en nu sinds vier jaar bij Beste Prijs Makelaars
Tip voor starters: Maak een goed plan met realistische begrotingen. Een heldere administratie zorgt dat er tijdig kan worden bijgestuurd.

Lees meer over:
Martijn Louws Martijn Louws
Redacteur