CVC Onderzoekt IPO van €7 Miljard Parfum Retailer Douglas

CVC Capital Partners is bezig met de voorbereidingen voor een mogelijke beursgang van de Duitse parfumgigant Douglas. Insiders suggereren dat het bedrijf mogelijk meer dan €7 miljard ($7,7 miljard) waard zou kunnen zijn.

Rothschild & Co als Adviseur en Keuze voor Frankfurt

De private equity-gigant heeft Rothschild & Co ingeschakeld als onafhankelijk adviseur voor deze mogelijke beursgang in 2024. Er gaan geruchten dat CVC Frankfurt als beurslocatie voor Douglas overweegt en dat ze volgende maand banken zullen benaderen voor mogelijke samenwerkingen. Deze bronnen, die anoniem wensen te blijven, benadrukken dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen.

Factoren die de Beursgang Beïnvloeden

De uiteindelijke beslissing over de beursgang, evenals de waardering en timing, hangt af van diverse factoren zoals marktomstandigheden, interesse van investeerders en de groei van het bedrijf. Zowel CVC als Rothschild hebben geen officieel commentaar gegeven. Ook een woordvoerder van Douglas heeft nog niet gereageerd.

Douglas' Groei en Geschiedenis

ouglas, opgericht in 1821, heeft inmiddels meer dan 1.800 winkels verspreid over Europa. Met een indrukwekkende omzet van ongeveer €3,7 miljard in het fiscale jaar 2021/22, blijft het bedrijf innoveren door te investeren in zowel fysieke winkels als hun online platform, onder het "Let it Bloom" groei-initiatief.

Eerdere Overwegingen voor Beursgang

Interessant is dat Douglas al eerder een beursgang overwoog. In 2015 kocht CVC het bedrijf voor ongeveer €2,8 miljard van Advent International en de Kreke-familie, slechts enkele dagen nadat Douglas hun IPO-plannen had aangekondigd.

Huidige IPO-markt in Europa

De IPO-markt in Europa is momenteel niet erg actief, voornamelijk vanwege macro-economische en geopolitieke zorgen. Dit jaar is er slechts $10 miljard opgehaald met IPO's op Europese beurzen, volgens Bloomberg. Desondanks zijn er tekenen van een mogelijke opleving in de nabije toekomst.

CVC's Andere Beursgang Plannen: DKV Mobility

In een aparte ontwikkeling is CVC ook bezig met de voorbereidingen voor een beursgang van het Duitse bedrijf DKV Mobility, waarbij ze mogelijk streven naar een waardering van maximaal €4 miljard.

Wil jij ook bedrijven zoals Douglas laten groeien? The Alternative Board is misschien een franchise voor jou!