Bedrijfsoverdracht

De bedrijfsoverdracht is een ingrijpend proces. Je krijgt te maken met fiscaal-juridische kanten, het vinden van een geschikte koper, de waardebepaling, emotionele- en familiekwesties en uw (financiële) toekomst. Allemaal hindernissen die met een goede voorbereiding gemakkelijker te nemen zijn.

De komende tien jaar zullen er zo’n 18.000 ondernemers per jaar geconfronteerd worden met bedrijfsoverdracht, een zaak met de nodige haken en ogen. Want: hoe plan je zo’n traject eigenlijk? Hoe ziet het er financieel, fiscaal en juridisch uit? Wat is de rol van de franchisegever? En hoe zit het als er kinderen zijn die hun ouders willen opvolgen? Het is een goed idee om deskundigheid in te huren. Want: je kunt niet alles weten.

Lees meer over bedrijfsoverdracht in de volgende artikelen:

De overnamemarkt trekt weer aan

Bedrijfsoverdracht: De verkoop

Bedrijfsoverdracht: De kopers

Bedrijfsoverdracht: De specialisten over de haken en ogen van bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht: Wat te doen na de verkoop?

Het belang van de franchiseovereenkomst

Na het verdiepen in het complexe maar cruciale onderwerp van bedrijfsoverdracht in franchising, is het eveneens belangrijk om aandacht te besteden aan de juridische fundamenten van jouw franchiseonderneming. Een van de sleutelcomponenten hiervan is de franchiseovereenkomst. Deze overeenkomst legt de basisafspraken tussen jou als franchisegever en de franchisenemers vast. Het behandelt alles, van de looptijd van het contract tot de verplichtingen bij beëindiging en nog veel meer.

Om een grondig begrip te krijgen van wat er in een franchiseovereenkomst moet staan en hoe je deze kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden, raden we je aan om onze gedetailleerde gids over de franchiseovereenkomst te lezen, door op de knop te klikken.