Uitvaartzorg

Je oefent dagelijks je werk uit tussen mensen die in verdriet en rouw zijn. Maar lijkt het jou juist heel mooi om de zorgen bij de nabestaanden uit handen te nemen? Vind je het ook fijn om de nabestaanden te steunen tijdens de regeling, begeleiding en uitvoering van de uitvaart? Kortom ligt het jou om nabestaanden te helpen met het organiseren van een mooi afscheid?

Wil jij franchisenemer worden in de uitvaartzorg? Bekijk dan hier de presentaties van de franchiseformules die actief zijn in de uitvaartzorg. 

Vraag en aanbod in de branche van Uitvaartzorg groeit

In Nederland is er sprake van vergrijzing. Hierdoor stijgt de aankomende jaren het aantal overledenen. Dit zorgt voor meer vraag naar uitvaartdiensten. Het gevolg hiervan is dat het aantal uitvaartondernemingen ook blijft groeien. Door deze ontwikkelingen neemt de concurrentie binnen de branche ook toe.

Persoonlijk afscheid

Elk mens is anders. Bij elk afscheid spelen dus verschillende culturen, opvattingen en wensen een rol. Een uitvaart dient memorabel te zijn. Het is dus voor de nabestaanden erg belangrijk dat alles van de uitvaart past bij de overledene, zoals de muziek, het eten en drinken en de sfeer. Er zijn genoeg mogelijkheden om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Vroeger kreeg je bij een uitvaart een kopje koffie en een plak cake, maar tegenwoordig wordt dit vaak ingeruild voor een borrel met hapjes. Bovendien zijn er ook steeds meer mensen die wensen hebben wat betreft de versiering van de kist. Hierdoor ontstaat er binnen de branche een grote diversiteit. Ook zorgen de wensen voor een breder aanbod aan diensten.

Duurzaamheid in de branche van Uitvaartzorg

Ook binnen de branche van uitvaartzorg wordt er kritisch gekeken naar de ecologische voetafdruk. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een duurzame manier van hun uitvaart, zoals een milieuvriendelijke kist. Hierbij gaat het om duurzame fabricatie en afbreekbaarheid van de kist.

Inzet van technologie in de branche van Uitvaartzorg

Wij leven momenteel in een digitaal tijdperk. Dit zorgt ervoor dat digitale middelen ook tijdens uitvaarten worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s en filmpjes die tijdens de uitvaart worden afgespeeld. Ook kunnen uitvaarten tegenwoordig worden gefilmd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld nabestaanden in het buitenland ook de uitvaart meemaken. 

Meer weergeven