Petje af Nederland

Petje af is een landelijke koepelorganisatie die zich richt op het bieden van gelijke kansen voor elk kind. Petje af biedt o.a. kinderen leerzame praktijkervaring, krijgen inzicht in hun talenten en worden geïnspireerd verantwoording te nemen voor hun eigen leven. Een Petje af-jaar is opgebouwd uit 28 zondagen verdeeld over 7 blokken van 4 bijeenkomsten. In Ieder blok staat een beroep centraal. Met het programma scheppen we de ideale omstandigheden om te bouwen aan de jonge talenten van vandaag en de toekomstdromen van morgen.

Een blok ziet er als volgt uit:

Week 1 geven vrijwillige gastdocenten les over hun beroep.
Week 2 gaan de kinderen op bedrijfsbezoek bij de gastdocent en ervaren zij zijn beroep in de praktijk. 
Week 3 staat in teken van evaluatie en presenteren de kinderen aan hun ouders wat zij hebben geleerd. 
Week 4 gaan de kinderen op stap om het blok af te sluiten. Dit uitje is gerelateerd aan kunst, cultuur of gezond gedrag. 

Op het centrale bureau werken: de directeur-bestuurder, de formulemanager en een communicatiemedewerker. Onder de koepel vallen verschillende, separaat opererende stichtingen met een zelfstandig, lokaal, onbezoldigd bestuur. Op die manier wordt de kennis en kunde vanuit de landelijke koepel versterkt door de lokale kracht. 

Vanuit Petje af Nederland zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt met een fonds zodat het entree geld (mits een goed plan overlegd kan worden) wordt gefinancierd.

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2015
Aantal vestigingen
19
Waarvan franchise
11
Entreegeld
€15.000
Franchise fee
€ 4.500
Benodigd eigen vermogen
€25.000