Pizza Hut kondigt master franchiseovereenkomst aan met AmRest Holdings SE in Centraal- en Oost-Europa

Pizza Hut heeft een contract ondertekend met AmRest Holdings SE voor uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa. AmRest, dat momenteel 80 Pizza Hut-restaurants exploiteert in Polen, Rusland en Tsjechië, heeft een master franchiseovereenkomst ondertekend met Pizza Hut met plannen om in de komende 5 jaar meer dan 300 restaurants te openen. 

Als een master franchiseonderneming heeft AmRest het recht om Pizza Hut-restaurants te bezitten, ontwikkelen en op zijn beurt franchiseovereenkomsten ervoor af te sluiten in Polen, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije, Servië, Kroatië, Slowakije en Slovenië.

"We zijn enthousiast over het intensiveren van onze samenwerking met AmRest en openen de deur voor snelle ontwikkeling in Centraal- en Oost-Europa", reageert Natalia Barsegiyan, algemeen manager Pizza Hut Europa. "De expertise van AmRest in de regio als exploitant van Pizza Hut zal ons helpen het merk Pizza Hut te introduceren bij miljoenen consumenten die op dit moment nog geen toegang hebben tot onze producten."

Pizza Hut, een dochteronderneming van Yum! Brands, Inc., heeft momenteel meer dan 700 restaurants in 24 landen in continentaal Europa en meer dan 16.000 restaurants in 102 landen wereldwijd.

AmRest exploiteert momenteel meer dan 1.000 restaurants in 13 landen met een portfolio van onder andere de merken: Pizza Hut, KFC, Burger King en Starbucks.