Palais des Thés

  Heb jij passie voor thee en wil jij van deze passie je baan maken? Thee is de op één na meest gedronken drank ter wereld na water, de theemarkt is booming. Open jij binnenkort de eerste thee boutique franchise? Palais des Thés zoekt een ondernemer voor de Nederlandse uitrol. Deze kans mag je niet missen!

  Palais des Thés is een 35 jaar oud Parijs premium theemerk opgericht door Francois-Xavier Delmas, een van de beste theesommeliers ter wereld. In de nette ingerichte winkels vindt je alle producten die te maken hebben met de wereld van het proeven van eersteklas thee infusies. Daarnaast wordt er ook een breed scala aan accessoires en een hele reeks delicatessen aangeboden. 

  Bij Palais de Thés weten ze als geen ander dat de oorsprong van thee een belangrijk onderdeel van de drinkervaring bepaalt. Ze reizen daarom de wereld rond om de consument uitzonderlijke oogsten te brengen. De sterke partnerships die ze onderhouden met hun boeren leiden tot een oneindige variatie aan smaken en beleving. 

  Palais des Thés telt 88 winkels over de hele wereld, maar wil nu zijn internationale aanwezigheid te versterken. Grijp jij deze kans?
   

  Tijd voor thee

  Bij Palais des Thés geloven ze dat thee het leven meer lonend kan maken. Het kan het leven verbeteren door de cultuur en tradities die het omringen en de verhalen die het vertelt.

  Een kopje thee nodigt je uit om een pauze te nemen en bewust te worden van het heden terwijl je de warmte verwelkomt die zich langzaam door je handen verspreidt als je het vasthoudt. Dit kopje thee verrijkt je door de verbindingen die je maakt met anderen, tijdens een gesprek of als je een comfortabele stilte deelt. Dit simpele kopje thee is een moment van rust en harmonie, tijd om aardig voor jezelf en anderen te zijn, tijd die een beetje geluk biedt, tijd die stilstaat als je uit de beker nipt.
   

  De voordelen van een Thee Boutique Franchise

  • Hoge marges: Geen speciale acties en kortingen het hele jaar door
  • Geen resterende voorraden door lange houdbaarheid (tot 3 jaar)
  • Verlaagd BTW-tarief van 6% op thee
  • Groeiende markt ondanks de coronacrisis
  • Minder concurrentie in de premium thee sector
  • Een boutique is geschikt voor uiteenlopende locaties, past zich aan elke locatie aan
  • Aantrekkelijke business voor winkelcentra
  • Verschillende distributiekanalen: retail, voedingsindustrie, wederverkopers
    

  5 redenen: om franchisenemer te worden bij Palais des Thés

  Palais des Thés onderscheidt zich ook door de creatie van nieuwe exclusieve gearomatiseerde recepten en door een reeks accessoires die zijn geselecteerd om de beste theesoorten in de beste omstandigheden te proeven. Daarnaast is:

  Thee is een markt met toekomst: wereldwijde consumptie is wereldwijd de afgelopen 20 jaar met 20% gestegen

  Palais des thés is een premium theebedrijf: al meer dan 35 jaar verwelkomen en adviseren de winkels van het Palais des Thés klanten en helpen ze bij het ontdekken en proeven van fijne thee. Het aantrekkelijke concept wil binnen vijf jaar het aantal van winkels in Frankrijk verdubbelen en meerdere franchises openen in andere landen.

  De thee afkomstig rechtstreeks van producenten: François-Xavier Delmas, oprichter van Palais des Thés, reist zes maanden per jaar de wereld rond om zeldzame en ambachtelijke thee te kopen. Dit is een unieke benadering in de wereld van thee.

  Een selectie van meer dan 250 theesoorten en infusies: de missie van Palais des Thés is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de lekkerste theeën, en hen met passie te begeleiden. Van single-origin thee tot gearomatiseerde thee en infusies, hun theeën komen van over de hele wereld. Ze bieden ook een breed scala aan thee gerelateerde objecten, geschenkverpakkingen en zoetwaren.

  Palais des Thés is een ethisch bedrijf: om eersteklas thee te produceren, moeten alle betrokkenen eerlijk worden betaald en moet de diversiteit van de theeregio's worden gerespecteerd. Palais des Thés gaat op een eerlijke manier om met hun producenten, met wie ze gedurende vele jaren een vertrouwensrelatie hebben opgebouwd. Tegen 2026 zullen al hun theesoorten uit biologische tuinen komen. Om dit doel te bereiken, helpen ze hun boeren over te stappen op biologische methoden.
   

  Voordelen voor jouw als Palais de Thés franchisenemer

  Als franchisenemer wordt je ondersteund in elke fase van het franchiseproject, van het opstellen van een businessplan tot het openen van jouw winkel en op weg naar succes door middel van regelmatige communicatie- en netwerkbijeenkomsten.

  Elke nieuwe franchisenemer wordt gesponsord door een winkelmanager en gedurende het hele proces ondersteund door een regiomanager. Palais de Thés biedt een scala aan middelen om je te helpen bij het beheren van jouw winkel en team. Ze bieden ook trainingsondersteuning waarbij al jouw medewerkers worden uitgenodigd om sessies bij te wonen in Palais des Thés theeschool. Verder biedt het concept:

  • Grondige kick-off training ter plaatsen
  • Doorlopende trainingen gegarandeerd voor personeel
  • Aanvullende trainingsvideo's, quizzen en gedetailleerde productpagina's
  • Professionele commerciële ondersteuning
  • Verkoopanalyse en aanbevelingen
  • 800 monsters aangeboden per maand om de verkoop te stimuleren
  • Toegewijde accountmanager
  • Ontwerp van een boetiekproject op maat
  • Ondersteuning en expertise van merchandising
  • Ondersteuning op social media tools & strategie
    

  Wie we zoeken

  • Iemand die waarden en visie van Palais des Thés deelt
  • Iemand die een langdurige zakelijke relatie wilt aangaan met Palais de Thés
  • Je hebt ervaring in retail en/of franchise
  • Je hebt een sterke kennis van de lokale markt
  • Je bent staat om 4-5 winkels te openen in de komende 5 jaar (geen subfranchising)
    

  Open jij binnenkort de eerste Palais des Thés in Nederland?

  Heb jij een sterke interesse in de delicatessensector en ben jij bereid om dagelijks met je Palais de Thés winkel bezig te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

  Klaar om een passie voor thee met ons te delen?

  Vraag snel vrijblijvend informatie aan!

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1997
  Aantal vestigingen
  88
  Waarvan franchise
  51
  Entreegeld
  €12.000
  Franchise fee
  3% royalty's op verkoop
  Totale investering
  €200.000
  Benodigd eigen vermogen
  €60.000