Leren is leuk, maak er een feestje van

The Fortune academy

Over het belang van leren is genoeg geschreven, dat hoeft hier niet nog een keer. Het gaat erom hoe we onze franchisenemers, maar ook hun medewerkers, ertoe bewegen om een training te volgen.

Even terug in de tijd, al lang bestond de wens om binnen onze organisatie een platform te ontwikkelen waar wij op een toegankelijke manier opleidingen konden aanbieden. Niet dat wij geen opleidingen aanboden, integendeel, maar dit op een manier aanbieden die stimuleert en enthousiasmeert is nog iets anders.

Binnen franchise is het in onze ogen een absolute must om franchisenemers en hun medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling. Tijdens onze gesprekken met franchisenemers is dit dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp van gesprek. Met de start van onze Fortune Academy bieden wij een platform aan met zo’n 800 opleidingen, variërend van Exceltrainingen tot managementtrainingen. Deels extern gefaciliteerd maar ook middels eigen ontwikkelde leerlijnen voor franchisenemers en medewerkers op zowel de Centrale Organisatie van Fortune Coffee als in het land. Dit is weer een mooie stap in de verdere professionalisering van onze formule.

Maar ja, de agenda’s zitten vol dus hebben we wel tijd om te leren en te ontwikkelen. Dit is een veel gehoorde reactie als wij het onderwerp opleiden of trainen ter sprake brengen. Wij snappen die reactie als geen ander maar dat betekent niet dat het daarmee stopt. Waar vind je elkaar dan wel is de vraag.

Praktijkgerichte trainingen Fortune Coffee

Om te beginnen zorgen wij voor een aantrekkelijk aanbod, wat recht doet aan de verschillende functies en ervaringen, maar ook aan de fase waarin iemand zich bevindt. Vervolgens zorgen wij voor een ruim aanbod aan modules, te beginnen met modules van 5 tot 10 minuten. Dit verlaagt de drempel om te starten. We werken ook aan het aanbieden van praktijktrainingen. Zo kom je letterlijk naast elkaar te staan om samen te werken aan verdere ontwikkeling. In onze Fortune Academy bieden we ter zake doende podcasts aan zodat je op elk moment van de dag de tijd kan nemen om te beginnen met je eigen ontwikkeling. Kortom we maken het aantrekkelijk, veelzijdig en eenvoudig om mensen aan te zetten tot ontwikkeling. Ervaring leert dat als er een begin is gemaakt het als steeds leuker wordt ervaren. Als je dat punt bereikt kun je steeds meer inhoud toevoegen. Sterker nog, de vraag vanuit de gebruikers neemt toe.

Plezier als sleutel tot effectief leren

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die plezier hebben in wat en hoe ze iets leren, de stof veel beter onthouden. Naar onze mening geldt dit niet alleen voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Plezier maakt het leren niet alleen leuker, het stimuleert de hersenen ook nog eens om informatie langer op te slaan. Binnen Fortune Coffee willen wij niet alleen dat onze klanten ervaren dat het een feest is om samen te werken, dit wil je ook binnen de formule zelf bereiken. Dat begint met je eigen ervaring binnen een formule en daar werken wij hard aan.

Onze ervaring leert inmiddels dat de combinatie van on- en offline leren als plezierig wordt ervaren. Dit vraagt echter wel iets van je interne organisatie. Idealiter staan er op onderdelen collega’s voor de groep cursisten. Ook deze collega’s zullen getraind moeten worden in het trainen. Een niet te onderschatten voorbereiding, voor de klas staan trekt immers ook weer een wissel op de overige collega’s die een deel van het werk moeten overnemen.  Die wisselwerking en dynamiek met het trainen van collega’s werkt goed. Natuurlijk geldt dit niet voor alle trainingen, maar dan zorgen we er wel voor dat de samenwerking met externe partners goed is afgestemd op onze eigen missie en visie. De gevolde trainingen moeten immers aansluiten op je eigen verhaal.

Werken aan ontwikkeling van de franchisenemers binnen je formule begint met de ontwikkeling van de formule zelf. Maak een gedegen inventarisatie waar de behoefte ligt, stel jezelf de vraag of dit past binnen de strategie van je formule en of het bijdraagt aan je visie en missie.

Leren is leuk, maak er een feestje van.

Kees Seip- Directeur 
 

Wil je meer weten over de franchiseformule?

 

Kees Seip Kees Seip
Directeur franchise