Branchebreed initiatief roept Nederlanders op thuis ‘uit eten’ te gaan

De horeca in Nederland ligt grotendeels stil. De toekomst voor veel restauranteigenaars is momenteel onzeker en de komende weken zijn voor hen cruciaal. In moeilijke tijden moeten we er echter samen het beste van maken. Daarom slaan verschillende, soms ook concurrerende, merken en bedrijven uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche hun handen ineen en komen zij met het branchebreed initiatief voor alle restaurants in Nederland: ‘Samen uit, samen thuis’. 

Met ‘Samen uit, samen thuis’ roepen zij Nederlanders op om júist nu ‘uit eten’ te blijven gaan, maar dan thuis om zo je favoriete lokale restaurants te blijven steunen en de omzetderving van veel restauranteigenaren en franchisenemers enigszins te beperken. De branche benadrukt hierbij dat de door de overheid opgelegde maatregelen, waaronder het houden van 1,5 meter afstand, zowel bij het afhalen als het contactloos laten bezorgen van maaltijden te allen tijde gerespecteerd dienen te worden.

Omschakelen

Nu we massaal onze dagen binnenshuis slijten, blijft voor veel restauranteigenaren en franchisenemers alleen het bezorgen van maaltijden over om een deel van de gederfde inkomsten op te vangen. Ook veel restaurants die tot voor kort niet met bezorging of afhalen bezig waren, kiezen nu voor dit alternatief of zetten zelf een bezorgdienst op. Zij zetten alles op alles om mensen op deze wijze alsnog van hun gerechten te laten genieten. 

Ook voor restaurants die al ervaring hadden met maaltijdbezorging, is het wennen aan deze nieuwe situatie. Maar ook zij willen hun klantenkring tijdens deze uitzonderlijke periode graag blijven bedienen.

Initiatiefnemers

‘Samen uit, samen thuis’ is een partner-initiatief van de franchiseformules: Burger King, Subway, Domino’s, FEBO, I Love Sushi en KFC. En van:  Ben & Jerry’s, Coca-Cola in Nederland, Deliveroo, Diageo, Lipton Ice Tea, Thuisbezorgd.nl, Uber Eats, Unilever Food Solutions, Vermaat en Vrumona. 

Zij roepen mensen juist nu op om hun favoriete restaurant te helpen door er te bestellen of af te halen en een foto van hun bezorg- of afhaalmaaltijd te delen op social media met de hashtag #samenuitsamenthuis. 

Alle restaurants en bezorgplatformen zijn extra voorzichtig en nemen alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen. De adviezen van het RIVM worden nauwgezet opgevolgd en contactloos is de nieuwe norm voor afhalen, drive-through en bezorgen.