Jong en gedecideerd op weg met Anytime Fitness

Anytime Fitness groeit door met een steeds groter netwerk van kleinschalige fitnessclubs waarin de persoonlijke benadering centraal staat. Dat sluit helemaal aan bij de visie van de jonge starters, en broers, Wesley en Buddy Raven

Leestijd:
4 minuten

GESCHREVEN DOOR: HANS VELTMEIJER

-------------------------------------------------------------
 
In 2017 verkenden ze de mogelijkheden om een eigen fitnessclub te beginnen. Op de franchisebeurs in Houten deed de kennismaking met Petro en Bjorn Hameleers de vlam van Anytime Fitness direct overslaan bij Wesley en Buddy Raven.  
Ze hadden hun pijlen gericht op een centraal gelegen pand in Bussum, de plaats in ‘t Gooi waar ze zijn opgegroeid en de mensen kennen. Maar de vergunning vanuit het gemeentehuis liet lang op zich wachten. Hun geduld werd beloond want eind 2020 was er groen licht en konden ze de vier winkels gaan verbouwen tot één grote fitnessruimte. ,,We zijn er toen voor 200 procent ingegaan. Het was heel erg kicken dat het uiteindelijk doorging”, zegt de 31-jarige Wesley.  

De vertraging betekende ook een geluk bij een ongeluk, want toen ze eenmaal startten was het nieuwe design van de formule net beschikbaar.   
De lange werkdagen tijdens de voorbereiding namen ze op de koop toe. Sterker: ze beleefden veel plezier aan het voorverkooptraject, vertellen ze op het levendige terras pal tegenover hun zaak. In de nog lege ruimte zaten ze op een stoel de nieuwe leden te verwelkomen. De eerste veertig waren allemaal vrienden en familie. En daarna ging het nieuws rond en stroomden ook onbekenden toe. 
,,We hebben heel veel gedaan aan naamsbekendheid en ledenwerving”, licht Wesley toe. ,,Daarbij hebben we steeds het advies van Anytime Fitness gevolgd.”

Eigen inbreng

Het is op het oog een flinke club, maar met ruim 500 vierkante meter wel de kleinste in het fitnessclubdichte Bussum. ,,Dat kleinschalige is juist de kracht”, merkt Buddy (26) op. ,,Onze club onderscheidt zich het meest van de anderen door de persoonlijke benadering. We heten alle mensen welkom en maken met iedereen een praatje.” 
Hij heeft jarenlange ervaring in de fitnesswereld. Toch koos hij voor het zelfstandig ondernemerschap bij Anytime Fitness. ,,Het kwam op ons pad. Petro sprak zo enthousiast en passievol over het concept dat we daarin werden meegezogen. En dat we binnen het concept nog veel ruimte hebben voor eigen inbreng, sprak ons ook zeer aan.” 
De inrichting en de werkwijze zijn uiteraard conform het concept van de formule. De sociale component vullen ze vooral zelf in. Wesley: ,,Over de samenhang in de kleurencombinaties en het interieur is allemaal goed nagedacht door Anytime Fitness. Maar wij weten veel van onze leden. Onze fitnessclub is echt een soort buurthuis, er worden ook vriendschappen gemaakt.” Buddy: ,,Eigenlijk komt het sporten op de tweede plaats, en de sociale functie op één.

Het is ook heel laagdrempelig voor de mensen, want ze hoeven niet met anderen naar de fitnessclub te gaan.” Hij noemt het voorbeeld van Wies, een vrouw van 93 die nog dagelijks komt sporten, én de dagelijkse beslommeringen dan bespreekt.

Veel jongeren 

Het smaakte al snel naar meer. Ze maakten hun ambities aan Anytime Fitness kenbaar en momenteel doorlopen ze een traject dat ze al hebben meegemaakt, nu in Hilversum. ,,Alles moet nog worden gedaan en de vergunning is nog niet rond, maar we gaan er in ieder geval voor.” Wesley is gedecideerd. 
Hij werkt ook nog als salesmanager in loondienst, zijn broer is fulltime met de fitnessclub bezig. Ze hebben de taken duidelijk verdeeld. Wesley behartigt de financiële zaken en het personeel, Buddy is het gezicht van de club en dagelijks op de werkvloer te vinden. Bovendien deskundig fitnessinstructeur. Daar houdt het familiebedrijf niet mee op, want ook hun ouders zijn actief. Moeder geeft op de juiste momenten de vrouwelijke touch die nodig is, maar de mannen niet opmerken. Een bloemetje, een mooie vaas op de goede plek. En vader geeft advies over financiële zaken en biedt ondersteuning waar nodig. 
  
Het gaat boven verwachting sinds de opening in mei 2021. De jaardoelen waren al na een half jaar bereikt. Ze zijn nu druk bezig een sterk team te smeden, dat straks in twee vestigingen kan worden ingezet. In Bussum hebben ze een clubmanager die al elf jaar ervaring heeft in de fitnessbranche. En ze zien veel jonge medewerkers instromen. Buddy: ,,Dat is heel erg leuk. Ze doen het als bijbaan en je ziet ze groeien. We bieden ze trainingen aan als ze langer willen blijven.” 
Onder de leden hebben ze ook veel jongeren. Dat komt overeen met het algemene beeld bij Anytime Fitness; meer dan de helft van de leden is jonger dan veertig. 
De jeugd sport meestal in de middag, ook tijdens tussenuren. De uren voor begeleid sporten zijn in de ochtend en avond. De specialiteit van de zaak. ,,We motiveren iedereen een pakket met begeleiding te nemen”, zegt Wesley. ,,Daarom zijn we ook zo enthousiast over de pilot van Anytime Fitness.” Die pilot betreft het nieuwe product ‘persoonlijke aandacht en beleving’ en Anytime Fitness Bussum is een van de vier clubs waar dit wordt getest. 
 
Wesley en Buddy Raven: ,,Onze fitnessclub is echt een soort buurthuis”

Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Franchisen bij Anytime Fitness
Sporten met gemak, plezier én persoonlijke aandacht in kleinschalige en gezellige Anytime Fitness clubs. Sluit jij je aan bij de leukste sportieve franchiseformule? Open je eigen club!
Uitbreiden van uw formule?
Lees hier wat Franchise+ voor u kan betekenen.

Bekijk ook deze magazines