Essentiële producten blijven voor de doe-het-zelvers verkrijgbaar

Doe-het-zelvers kunnen voor hun klus nog steeds terecht bij bouwmarkten. Dat is de boodschap van de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche (VWDHZ) na het besluit van het kabinet om in de strijd tegen het coronavirus onder andere de bouwmarkten en doe-het-zelfwinkels tot en met 19 januari 2021 te sluiten. VWDHZ, waarbij Intergamma (Gamma en Karwei), Praxis, Hornbach Nederland, DGN Retail (Hubo en Multimate) en Bauhaus Nederland zijn aangesloten, betreurt het besluit, maar heeft er begrip voor dat het kabinet op dit moment, op basis van alarmerende cijfers, aanvullende maatregelen heeft genomen om het aantal persoonsbewegingen verder terug te dringen in de aanpak van het virus. 

Harm Jan Stoter, voorzitter VWDHZ: “Vanzelfsprekend zijn we teleurgesteld dat we de winkels tijdelijk moeten sluiten, ondanks de vele aanvullende maatregelen die we hadden getroffen. Als het moet dan moet het en daar heb ik alle begrip voor. Een totale reset is nu helaas echt even nodig. Met deze realiteit gaan we de kerstperiode in. Doe-het-zelfwinkels zijn alleen open voor het afhalen van bestellingen. Producten voor bijvoorbeeld reparatie werkzaamheden in en om het huis blijven daarom voor de klusser gelukkig wel verkrijgbaar." 

Bouwmarkten verkopen essentiële producten die te maken hebben met gas-, water- en lichtvoorzieningen, zoals kranen, leidingen, verlichting, gasslangen et cetera. Maar ook verkopen bouwmarkten isolatiemateriaal, veel hang- en sluitwerk, veiligheidsartikelen zoals CO2-melders, traphekjes, brandblusmaterialen en auto- en fietsproducten. 
                                                                                                                      
Harm Jan Stoter: “Klanten kunnen tijdens de kerstvakantie en de harde lockdown voor producten terecht bij de bouwmarkt zodat reparaties kunnen worden uitgevoerd. De klant kan vooraf de bestelling plaatsen en krijgt daarna een tijdsslot toegewezen waarbinnen de bestelde producten kunnen worden afgehaald. Bij het afhalen moet de bevestiging van de order kunnen worden getoond. Vanzelfsprekend zijn de winkels niet open voor de consument. Advies aan de klant is om voor meer informatie op de website van de bouwmarkt te kijken.”

De bouwmarkten roepen de klanten op om zich bij het afhalen van de producten aan de coronamaatregelen en het tijdsslot te houden en de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.