Wie ben jij als franchisegever in 2021?

Transitie

Je hebt vast gehoord over het wetsvoorstel Franchise: een Franchisewet per 2021 is zeker niet uit te sluiten. Je vraagt je af hoe jouw uitdagende plannen voor 2021 te rijmen zijn met de huidige en toekomstige franchise wet- en regelgeving. En bovenal: hoe transformeer je jouw ideeën tot een professionele juridische basis? Best wel lastig hè.    

Franchisenemers aantrekken. En dan?!

Als je franchisegever bent of wilt worden en een franchiseformule opzet, dan spring je bij het vinden van geschikte franchisenemers een gat in de lucht. Dikke kans dat je een gierend tekort hebt aan tijd tijdens het uitrollen van je franchiseformule. En oh ja, dan moet je nog de contracten opstellen. 

Kostbare tijd

Je hebt vast genoeg levenservaring opgedaan om in te schatten dat je meerjarige contracten ‘goed’ moet opmaken. Welke documenten heb je dan nodig in welke fase om de juiste afspraken te maken met je franchisenemers? En hoe geef je die vorm? Je zegt tegen jezelf: eer dat je dat allemaal hebt uitgezocht, dan heb je ondertussen al meerdere aspirant-franchisenemers gevonden.    

Unieke franchiseorganisatie

Dan maar die lokale advocaat of consultant een opdracht geven? Je denkt: die zal toch wel een behoorlijke set standaard contracten kunnen verstrekken waar ooit over zal zijn nagedacht. Helaas is het maar de vraag of dat in commercieel en juridisch opzicht de juiste contracten en documenten zijn waar exact in is bepaald wat in jouw unieke situatie voor jouw franchiseorganisatie belangrijk is.    

Professioneel bouwen

Bij Pep FranchiseLawyer pakken we het wat anders aan. Als jouw eigen juridische partner gaan wij nogal wat verder. Geen setje met een standaard franchisecontract. Nope. Wat wij doen, dat noemen we ‘bouwen’ aan een professionele juridische franchisebasis. Zo denken we vanaf dag 1 proactief, samen met jou, na over de stappen die je wilt zetten in de komende maanden en verder.

Vragen én vraagstukken

Onze franchiserecht specialist geeft je duidelijk advies. Niet alleen over de vragen die je hebt. Maar ook over de vraagstukken waarvan je nog níet wist dat je ze hebt. Hebben we het dan over de wet- en regelgeving? Onder meer, maar zeker niet alleen. 

Écht belangrijk

Wij stellen je prikkelende vragen en denken na over wat voor jou écht belangrijk is. Hoe autonoom en flexibel wil jij zijn als franchisegever? En hoe is jouw bedrijfs-continuïteit gewaarborgd? Wat te denken van jouw zakelijke rendement? Kijk, daarvoor heb je jouw persoonlijke franchiserecht advocaat van Pep FranchiseLawyer. Die je gewoon kunt bellen op 085-8007070 voor een afspraak om te praten over hoe het ‘duidelijk proactief juridisch rendement’ van Pep FranchiseLawyer voor jou kan werken. 

Lees meer over:
Jorg van de Peppel Jorg van de Peppel
Advocaat en oprichter van Pep FranchiseLawyer

Advocatenkantoor Pep FranchiseLawyer is zeer gespecialiseerd in franchiserecht en contractenrecht.  Onze advocaat is juridisch partner van bekende franchisemerken en nieuwe franchiseformules.

Stel je vraag aan Jorg van de Peppel