Hoe start jij als franchisenemer in 2021?

Franchise it is!

Nieuwe tijden, nieuwe kansen. Is een eigen franchisebedrijf wat voor jou? Bij een franchisebedrijf komen nogal wat andere zaken kijken dan bij een ander bedrijf. Denk alleen al aan de volgende vragen: Waar moet je op letten in de franchiseovereenkomst? En waar teken je eigenlijk voor bij ondertekening van de franchisedocumenten en de franchiseovereenkomst?

Franchiseformule gekozen. Hoe verder?

Als je franchisenemer wilt worden, gaan je gedachten al snel uit naar het organiseren van financiën, opbouw van de zaak, marketing en de eerste klanten. Echter, je ondertekent bij de start wel een franchiseovereenkomst. Dat is niet ‘slechts een formaliteit’. Immers, het franchisecontract kan tot in de lengte van jaren bepalend zijn voor jouw ondernemersvrijheid, de continuïteit van jouw bedrijf en het succes van jouw franchisevestiging.

Unieke belangen

Wat moet je dan doen? Die lokale advocaat of consultant een opdracht geven om de ontvangen stukken te controleren? Je zou kunnen denken: die zal toch wel een set van franchisedocumenten met franchiseovereenkomst kunnen toetsen aan de Wet Franchise 2021. Het is maar de vraag of dat commercieel en juridisch gezien wel de juiste aanpak is voor jouw unieke situatie.

Professioneel bouwen

Bij Pep FranchiseLawyer pakken we het anders aan. Als jouw eigen juridische partner gaan wij wat verder. Niet slechts een check of het franchisecontract in lijn is met de Wet Franchise. There is more! Wat wij doen, noemen we ‘bouwen’ aan een professionele juridische franchisebasis. Zo denken we, samen met jou, na over de stappen die je wilt zetten in de komende maanden en verder.

Vragen én vraagstukken

Onze franchiserecht specialist geeft je duidelijk advies. Niet alleen over de vragen die je hebt. Maar ook over bepaalde vraagstukken waarvan je nog níet wist dat je ze hebt. Hebben we het dan over de wet- en regelgeving? Onder meer, maar zeker niet alleen.

Écht belangrijk

Wij stellen aan jou prikkelende vragen en denken na over wat voor jou écht belangrijk is. Hoe autonoom en flexibel wil jij zijn als franchisenemer? En hoe is jouw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd? Wat te denken van jouw zakelijke rendement?
Kijk, daarvoor heb je jouw persoonlijke franchiserecht advocaat van Pep FranchiseLawyer. Die je gewoon kunt bellen op 085-8007070 voor een afspraak om te praten over hoe het ‘duidelijk proactief juridisch rendement’ van Pep FranchiseLawyer voor jou kan werken.

Lees meer over:
Jorg van de Peppel Jorg van de Peppel
Advocaat en eigenaar van Pep Legal

Advocatenkantoor Pep Legal is volledig gespecialiseerd in franchiserecht.  Advocatenkantoor van bekende franchisemerken en groeiende franchiseformules.

Stel je vraag aan Jorg van de Peppel
CAPTCHA