ViaViela heeft record aantal leads eerste kwartaal 2019

“Hoewel de eerste maanden van het jaar altijd garant staan voor een groot aantal aanmeldingen van ouders met een opvangvraag, sloot Gastouderbureau ViaViela het eerste kwartaal van 2019 dit keer af met een absoluut record aantal aan leads”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule. 

Directeur Hubèr Agterberg legt uit in hoeverre een overkoepelende online marketingstrategie hieraan heeft bijgedragen en op welke wijze deze franchisenemers ondersteunt bij de uitbreiding van hun bemiddelingsrelaties.

De zoektocht van vraagouders naar kinderopvang begint vaak online. Zij struinen het web af, op zoek naar de juiste opvangspecialist voor hun opvangvraag. “Om oriënterende ouders in een zo vroeg mogelijk stadium van hun zoektocht te bereiken, focussen wij ons op een toppositie in Google. Dit houdt in dat ViaViela bovenaan het overzicht met resultaten van deze zoekmachine verschijnt, zodra vraagouders zoeken op ‘gastouderopvang’ of alle hieraan gerelateerde zoekwoorden. Want ook ouders die kijken naar ‘flexibele opvang’ of ‘opvang aan huis’ komen al snel bij een gastouder uit. Die sterke zoekpositie maakt ViaViela online goed vindbaar”, aldus Hubèr Agterberg.

Centrale online wervingsstrategie

De werving van alle online leads voor ViaViela-vestigingen in Nederland, wordt verzorgd vanuit het hoofdkantoor in Lieshout, Noord-Brabant. Hier worden dagelijks online campagnes uitgezet, gemonitord en aangepast. 

“Met als resultaat: optimale leadgeneratie waarvan iedere ViaViela-franchisenemer profiteert. Het eerste kwartaal is altijd erg goed, maar overtreft dit jaar alle verwachtingen. We zien nu een geweldige piek in het aantal leads dat wij voor onze franchisenemers genereren. Omdat de focus op online leadgeneratie bij het hoofdkantoor ligt, kunnen onze franchisenemers hun tijd besteden aan daar waar hun grootste kracht ligt: het bij elkaar brengen van gastouders en vraagouders”, vertelt Hubèr Agterberg.

Over ViaViela 

Met meer dan 200 medewerkers verspreid over 55 vestigingen verzorgt ViaViela, samen met de gastouders, dagelijks de opvang van meer dan 15.000 kinderen. ViaViela is 10 jaar geleden opgericht.  
 

Bekijk ook