Franchisenemer van start in Corona-tijd

Per 1 maart is Marieke Dols franchisenemer geworden voor Rical Cleaning Products in Noord-Holland. Rical Cleaning Products is een bedrijf dat schoonmaak- en hygiëneproducten importeert, produceert en verkoopt aan met name de zakelijke markt. Bijvoorbeeld aan scholen, gemeente-instellingen, horeca, winkelketens en andere bedrijven. 

“Een heel interessant klantenpotentieel, dacht ook Marieke Dols. Totdat op 15 maart bekend werd gemaakt dat een substantieel deel van de potentiële afnemers van Marieke min of meer per direct hun deuren moesten sluiten ter voorkoming van verdere verspreiding van het corona-virus. Logisch, maar geen fijn zakelijk vooruitzicht als je zojuist een onderneming bent gestart”, aldus een woordvoerder van Rical Cleaning Products. 

Geluk bij een ongeluk

Rical Cleaning Products is al bijna 30 jaar actief en mag afnemers als enkele ministeries, Nederlandse gemeenten, diverse zorginstellingen, schoonmaakbedrijven en dergelijke voorzien van hygiëneproducten.

Marieke was per 1 maart verantwoordelijk geworden voor de verkoop van de Rical producten in Noord-Holland en al snel meldden diverse organisaties uit de regio zich voor de levering van alcoholhandgel, hand-desinfecterende no touch dispensers, latex handschoentjes, oppervlaktereinigers et cetera.  

“Allemaal bedrijven en bedrijfjes die handelen volgens de richtlijnen van het RIVM en soms nog een stapje extra willen zetten ter bescherming van de medewerkers en bezoekers. Zo hebben we onlangs onze handdispensers mogen leveren aan onder andere de AVTOTROS, de NOS, Tuincentrum de Boet, Stouthart & Hilber Notarissen, Stegman Groothandel et cetera”, aldus de woordvoerder. 
 
“Uiteindelijk dus een prima start voor Rical Cleaning Products Noord-Holland, maar ik ben vooral blij dat we ons steentje bij kunnen dragen in deze voor iedereen uiterst ongewone tijd”, aldus Marieke Dols.