Terugblik op de Franchisebeurs

Op 23 en 24 september vond de 17de editie van de Franchisebeurs Onderneem ‘t! plaats. De twee beursdagen stonden in het teken van het kennismaken met het franchiseondernemerschap. Bezoekers konden zich oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen in de franchisebranche. Ruim 60 exposanten en honderden bezoekers maakten persoonlijk kennis met elkaar op een sfeervolle beursvloer.

"Er heerste een hele positieve en inspirerende stemming. Iedereen had er duidelijk weer veel zin in om elkaar live te spreken. De sfeer, onderlinge contacten en waardevolle gesprekken met kandidaten is wat de franchisebeurs bijzonder maakt. "

Vertellen organisatoren Floris Blom en Tom Barten.

Eén-op-één gesprekken

De Franchisebeurs was zo opgezet dat de bezoeker zich in één dag uitgebreid kon informeren over het zelfstandig ondernemen binnen formuleverband. Zocht je iets in de food, dan was het horecaplein de ‘place to be’. Tevens konden kandidaat-franchisenemers de hele dag gratis seminars bijwonen over bijvoorbeeld groei / marketing / merken, financiën in franchise en het starten als franchisenemer. Aan het woord kwamen vele gastsprekers, waaronder de franchiseformules, maar ook specialisten in de markt als Franchise+, De Nationale Franchise Gids en de Kamer van Koophandel.

Taco Mundo

“Bedankt Franchisebeurs Onderneem 't!. Afgelopen donderdag en vrijdag leuke gesprekken gevoerd met potentiële franchisenemers. Het blijft amusant om het verhaal en concept van Taco Mundo te delen en hierdoor nieuwe interesse te wekken voor de wereld van de taco's.”

Bailine

“De Franchisebeurs zit er op. En wat was het fijn om ons weer te mogen omringen met ondernemers en ondernemers in spé. We kijken terug op een succesvolle beurs! Op het ondernemersplein hebben we mooie nieuwe contacten gelegd en we hebben onze dienstverlening op een persoonlijke manier onder de aandacht kunnen brengen.”

Live Escape –

"Voor ons als Live Escape was deelnemen aan de beurs een compleet nieuwe ervaring. We zagen dit als een mooie kans om onze formule te presenteren aan ondernemers met plannen om ‘iets’ te beginnen zonder focus op een bepaalde richting. We zijn in gesprek geraakt met zowel investeerders als met geïnteresseerden en de gesprekken liepen uiteen van vragen over de ‘afgezaagde arm’ tot hele zinvolle vragen over de terugverdientijd van de investeringen, de benodigde oppervlakte, de eisen die we aan een pand stellen en de winstmarges."

Lees de hele beurservaring van Live Escape