SPAR University rolt kassaloos concept SKIPPEN uit

SPAR University introduceert een kassaloos concept in haar winkels: SKIPPEN. Met het nieuwe concept ‘skip je de wachtrij en betaal je met Tikkie'. Op 4 april start SPAR University met het kassaloze concept SKIPPEN in de winkel op de Hogeschool Utrecht (HU). Studenten op de HU kunnen vanaf dan SKIPPEN bij SPAR University en betalen zonder tussenkomst van een kassa. De ambitie is dat SPAR University aan het einde van 2018 in al haar winkels SKIPPEN heeft uitgerold.

“Nadat SPAR University in 2013 startte als eerste winkel ter wereld met 100% self-checkout (geen caissières), is het nu tijd voor de tweede stap in de ontwikkeling van simpel, slim en snel shoppen”, vertelt een woordvoerder.

Waarom deze stap?

“Door het introduceren van SKIPPEN, heeft SPAR University meer relevante en dus persoonlijke aankoopdata over haar klanten om slimmere appdeals te maken. Ook kan SPAR University de klant betere informatie geven over wat zij graag willen weten, als bijvoorbeeld allergenen of het aantal calorieën en tot slot SKIPT de klant de wachtrij”, aldus de woordvoerder.

Hoe werkt het?

De klant opent de app, start het SKIPPEN en kan letterlijk en figuurlijk de kassa(rij) in de winkel ‘skippen’. De klant scant de producten die men wilt hebben met zijn / haar smartphone. De artikelen worden direct in het (digitale) winkelmandje geplaatst en vervolgens rekent de klant deze met Tikkie af.

Bekijk ook