SPAR university gaat het ziekenhuis in

De SPAR university winkels blijven open. Er zijn wel een aantal richtlijnen:

  • SPAR university winkels kijken per dag wat de situatie op de campus is. Kijk daarom regelmatig naar de openingstijden.
  • Als de teamleden van SPAR university griepverschijnselen vertonen, blijven zij thuis.
  • De teamleden wassen de handen en polsen regelmatig. Ook bij het wisselen van werkzaamheden.
  • Er worden maximaal 100 mensen de winkel binnen gelaten. Dit geldt ook tijdens de drukke lunch spits.
  • Alles waar veel met handen aan word gezeten, wordt extra vaak en extra goed schoongemaakt, bijvoorbeeld de kassaschermen en de deuren van de koelingen. 
  • Als de situatie verandert, worden er weer nieuwe maatregelen genomen.

SPAR university gaat ziekenhuizen in

SPAR university wil niet achterover leunen, maar juist proactief zijn en haar
steentje bijdragen tijdens de periode van het Coronavirus. SPAR university heeft besloten haar teamleden beschikbaar te stellen voor ziekenhuizen en/ of andere organisaties.

SPAR university gaat een coördinerende rol vervullen tussen de ziekenhuizen, zorginstellingen en organisaties en de studentenwereld. SPAR university denkt bij ziekenhuizen bijvoorbeeld dat simpele activiteiten als eten rondbrengen, voorraden bijvullen, desinfecteren, administratieve zaken uitgevoerd kunnen worden door niet gekwalificeerd zorgpersoneel. Op deze wijze hebben verpleegkundigen de handen vrij om het vele en echte cruciale zorgwerk te verrichten. Ook kunnen mensen extra ingezet worden bij andere supermarkten. 

Vrienden tegen Corona

SPAR university vraagt ook andere bedrijven waar operationele werkzaamheden gestopt zijn om zich aan te melden. Dit kan via de website. Bovendien is het mogelijk om op deze website aan te geven als je hulp nodig hebt. Vervolgens zal Spar University de aanvragen en aanbiedingen coördineren en mensen met elkaar in contact brengen. 
 

Bekijk ook