Retail Development Company blikt terug op 2017

Retail Development Company (RDC) heeft in 2017 een stabiel jaar achter de rug. Op dit moment zijn er ongeveer 600 winkels aangesloten bij RDC, waaronder 170 The Read Shops, 90 Plantage Inkooppartners en ruim 330 Tabaronde, Vivánt en Techador leden. 

Er zijn in 2017 14 nieuwe The Read Shops geopend, daarnaast zijn 23 formulewinkels in winkeluitstraling vernieuwd. Bij Inkooppartners hebben 19 nieuwe ondernemers zich aangesloten in 2017. Naast groei op het gebied van aantal vestigingen, laten de individuele winkels gemiddeld een stabiele brutowinst zien.

Hoogtepunten in 2017 waren de lancering van de nieuwe formuledifferentiatie The Read Shop XL, het wetgevingsproef maken van de franchiseovereenkomsten volgens de Nederlandse Franchise Code en het vieren van het 25 jaar bestaan van The Read Shop. 

De globale consumentenomzet van alle winkels was in 2017 € 525.000.000.

Over Retail Development Company

Retail Development Company is een overkoepelende organisatie met een full service franchiseformule The Read Shop (Express) en inkoopcombinaties Plantage InkoopPartners, Contractpartners, Vivánt, Techador en Tabaronde. De aangesloten ondernemers zijn actief in de boek-, tijdschriften- en kantoorhandel en tabak en gemakskanaal. 
 

Bekijk ook