Regus: eerste franchisecontracten begin volgend jaar definitief

In oktober kondigde IWG (International Workplace Group) aan op zoek te gaan  naar franchisenemers in de markt van flexibele kantoorruimtes. Sindsdien hebben veel uiteenlopende partijen aangegeven hier graag werk van te willen gaan maken. Inmiddels zijn de eerste intentieovereenkomsten getekend en deze zullen begin 2020 uitmonden in definitieve contracten. 

Dit verwacht Rob Hogervorst, Head of Partnership Growth bij IWG. “We hebben een vliegende start”, zegt hij. “Er is van verschillende kanten serieuze interesse om meerdere vestigingen van Regus of Spaces te openen. Er is interesse vanuit partijen die nu al franchisenemer zijn, maar ook van andere ervaren ondernemers en starters die blij zijn met een duidelijke franchiseformule.” 

Clusterfranchisenemers

De kandidaten blijken IWG ook goed te vinden via de kanalen van Franchise+. IWG zoekt clusterfranchisenemers, die binnen ongeveer drie jaar vijf vestigingen openen in Nederland. 

De belangrijkste kenmerken van een geschikte franchisenemer voor IWG zijn: ondernemerschap, gastvrijheid en voldoende eigen vermogen. De grootte van de flexibele kantooroppervlakten ligt tussen 1500 en 2500 vierkante meter en de franchisenemer heeft geografische exclusiviteit.

De ondernemer huurt of koopt het pand en geeft het de look and feel van een Regus-locatie, waarbij de wensen van de eindgebruiker natuurlijk leidend zijn. De ondernemer krijgt daarbij ondersteuning vanuit IWG en kan gebruik maken van het imposante netwerk dat IWG heeft. IWG heeft wereldwijd 10.000 medewerkers en bezit in Nederland 138 eigen kantoorlocaties.
 

Bekijk ook