Proeflokaal Sijgje opent 5e vestiging

Aanstaande vrijdag opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze 5e vestiging. 

Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje geworden. ‘’Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier (lees: de vestiging in Schiedam) een Sijgje restaurant zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand”, aldus Houtman. Na ruim 4 maanden verbouwen opent aanstaande vrijdag een vernieuwde Sijgje haar deuren in Schiedam. Het resultaat hiervan is volgens het Proeflokaal Sijgje concept: veel retro elementen die voor een nostalgische sfeer zorgen. 

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor één prijs hun eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit 8 voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud.

Bekijk ook