New York Pizza: van afstudeerproject naar 200 vestigingen

New York Pizza heeft onlangs haar 200e vestiging geopend. De locatie is op de Grotestraat in Nijverdal. De 200e vestiging is de 7e opening in de afgelopen maand. Groningen, Capelle aan den IJssel, Nieuwegein, Den Haag, Weesp en Eindhoven gingen Nijverdal voor. Alle vestigingen van New York Pizza worden door franchisenemers gerund.   

Precies in het jaar dat New York Pizza haar 25-jarig bestaan viert, gaat de 200e vestiging open. “Toen we 25 jaar geleden als afstudeerproject aan New York Pizza begonnen, met een vestiging aan het Spui in Amsterdam, vonden we onze wens om te groeien naar 5 vestigingen in Amsterdam al heel ambitieus. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een prachtig bedrijf dat zich staande houdt tussen de Amerikaanse fastfood-giganten die zich in Nederland hebben gevestigd. De opening van de 200e vestiging is een mijlpaal waar we trots op zijn”, zegt Philippe Vorst, directeur en oprichter van de franchiseformule.

Groei zet door

De komende jaren verwacht New York Pizza nog meer mijlpalen te behalen. “Alleen al dit jaar openen we nog eens 30 vestigingen. We verwachten in 2020 250 vestigingen te hebben en in 2022 uit te komen op 300 vestigingen. Om dit te realiseren openen we in april van dit jaar een nieuw distributiecentrum waarmee we al deze vestigingen kunnen bevoorraden”, aldus Vorst. Naar verwachting groeit de consumentenomzet in 2019 ten opzichte van 2018 met ruim 15% tot 110 miljoen euro.

Ecologische voetafdruk verkleinen

De ambities liggen niet alleen op het gebied van groei, maar ook op duurzaamheid. Vorst: “We zijn ook de uitdaging aangegaan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo willen we alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. En in 2020 schaffen we alleen nog maar milieuvriendelijke e-bikes en e-brommers aan voor onze bezorgdiensten.”

Facts & figures New York Pizza

  • De 200 vestigingen worden gerund door 111 franchisenemers en er werken 77 medewerkers op het hoofdkantoor
  • In 2019 gaan er meer dan 10 miljoen pizza’s over de toonbank
  • Meest verkochte pizza is de double tasty; 1 pizza half-om-half belegd
  • New York Pizza introduceerde in april 2018 als 1e in Europa de Vegan Pizza (in 3 uitvoeringen)