Leonidas schakelt op 1 oktober over op gecertifieerde cacao

Vanaf 1 oktober 2021 schakelt Leonidas over op gecertificeerde cacao voor de productie van zijn pralines. Hiermee draagt Leonidas bij tot betere leef- en arbeidsomstandigheden van naar schatting 2000 cacaoboeren.

Op initiatief van de Franse 'Académie du chocolat et de la confiserie' werd 1 oktober uitgeroepen tot jaarlijkse Internationale Cacao-en Chocoladedag.

Die dag is voornamelijk bedoeld om aandacht te vragen voor de verdiensten van de cacaoboeren die overal ter wereld garant staan voor de cacaoproductie, en zonder wie er van chocolade geen sprake zou zijn.

Voor de consumenten is dit weeral een fijne gelegenheid om van hun favoriete pralines te genieten. De chocolatiers op hun beurt kunnen op 1 oktober verwijzen naar het belang van de hechte samenwerking met de cacaotelers in tropische gebieden om het voortbestaan van cacao en chocolade te verzekeren.

Leonidas is dan ook bijzonder vereerd om vandaag te kunnen aankondigen dat het al zijn chocoladeproducten vanaf 1 oktober vervaardigt met cacao met het keurmerk Rainforest Alliance (dat momenteel ook het UTZ-programma omvat). Die certificeringen wijzen op de herkomst van het product. Ze bevorderen ook de goede arbeidsomstandigheden, beperken de milieueffecten van de productie en dragen zorg voor de biodiversiteit.

Philippe de Selliers, de CEO van Leonidas, licht de beslissing toe:

“Leonidas draagt verantwoordelijkheidszin, respect en integriteit hoog in het vaandel. Overschakelen op gecertificeerde cacao voor de volledige productie was dan ook erg logisch. Ook bij ons, net zoals in elk bedrijf dat zichzelf respecteert, staan mens en milieu centraal. We kunnen trouwens onze belofte om momenten van geluk te creëren voor iedereen enkel waarmaken als we meewerken aan betere leefomstandigheden voor de cacaoboeren!"

Philippe de Selliers gaat verder:

“Als we kijken naar de hoeveelheden cacao die Leonidas inkoopt, kunnen we ervan uitgaan dat onze keuze voor gecertificeerde cacao de arbeids- en leefomstandigheden van ruim tweeduizend cacaotelers wereldwijd zal verbeteren. Bovendien neemt Leonidas de extra kosten voor deze aanpassing volledig voor zijn rekening. De consument zal onze beslissing dus niet voelen in zijn portemonnee."

OVER LEONIDAS

Sinds 1913 heeft Leonidas één missie: echte momenten van geluk creëren door iedereen te laten genieten van heerlijke chocolade. Met meer dan 1300 verkooppunten in 40 landen heeft Leonidas in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het favoriete pralinemerk van de Belgen. Het merk brengt voortdurend nieuwe smaken en seizoenproducten op de markt, naast een ruim assortiment van klassieke pralines, truffels en napolitains. Leonidas werkt uitsluitend met Belgische chocolade met 100 % pure cacaoboter zonder palmolie en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Vanaf 1 oktober 2021 zal Leonidas gecertificeerde cacao gebruiken in al zijn chocoladeproducten en zo bijdragen aan betere arbeids- en leefomstandigheden van meer dan tweeduizend cacaoboeren over de hele wereld.

Bekijk ook