HEMA publiceert duurzaamheidsverslag

HEMA publiceert haar duurzaamheidsverslag met daarin stappen op het gebied van duurzamer katoen, het bestrijden van voedselverspilling en als eerste retailer het aanbieden van Beter Leven producten in 4 verschillende kanalen: restaurants, take away, vers gesneden en voorverpakte vleeswaren. Tegelijkertijd zal HEMA meerdere keren per jaar rapporteren over de voortgang van de duurzaamheidsdoelstellingen.

“HEMA is van mening dat duurzaamheid betaalbaar hoort te zijn voor iedereen en laat zien dat dit mogelijk is door een breed assortiment aan duurzamere producten aan te bieden”, vertelt een woordvoerder van HEMA.

Doelstellingen

HEMA heeft als ambitie om per 2020 100% duurzamer katoen en per 2022 100% duurzamer hout en -papier in te kopen. In 2017 was al 80% van de katoenproducten duurzamer ingekocht en 30% van de hout- en papierproducten. Daarnaast introduceerde HEMA als eerste retailer in Nederland het Beter Leven keurmerk in meerdere kanalen tegelijk. Ook hier is het doel om een steeds groter gedeelte van het vlees duurzaam in te kopen, herkenbaar aan het Beter Leven keurmerk.

Eva Ronhaar, Head of Sustainability: “Duurzaamheid realiseren binnen een organisatie is een cultuurverandering. Het vergt een flinke ambitie om dit continue proces tot een succes te maken. HEMA heeft fantastische sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. Naast hele concrete zaken zoals doelstellingen op duurzamer katoen, hout en papier hebben we in 2017 ook gewerkt aan de verankering van duurzaamheid in onze processen en willen we nog duidelijker naar de klant communiceren over duurzaamheid. Onze nieuwe duurzaamheidswebsite is daar een mooi voorbeeld van."

Bekijk ook