HEMA organiseert HEMA huwelijk tijdens Pride Amsterdam

Tijdens de komende Pride week organiseert HEMA op 1 augustus het HEMA huwelijk. Op uitnodiging van HEMA stappen 3 Europese stellen, die in eigen land niet kunnen trouwen, in het HEMA huwelijksbootje. Door dit huwelijk mogelijk te maken, wil HEMA samen met deze liefdeskoppels, laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn. 

Tjeerd Jegen, CEO van HEMA: “Iets wat in ons land al 18 jaar mogelijk is, is in veel Europese landen nog geen werkelijkheid. Als koppel van gelijke sekse mag je daar nog niet trouwen. Dit willen wij tijdens Pride Amsterdam graag onder de aandacht brengen in de vorm van het HEMA huwelijk. Wij vinden namelijk dat liefde voor iedereen is, ongeacht van wie je houdt.’’

Huwelijksdag

De stellen voor het HEMA huwelijk zijn geselecteerd in samenwerking met het COC. Een kerk in Amsterdam is het decor van de huwelijksceremonie. Het huwelijk wordt afgestemd op de wensen van de 3 stellen. 

Het huwelijk wordt voltrokken door Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Ina Poppen. Poppen is al sinds het begin, sinds 2000, nauw betrokken bij het sluiten van het opengestelde huwelijk in Nederland. “Ik sta volledig achter het standpunt van HEMA dat liefde voor iedereen is en dat iedereen - ongeacht sekse of geaardheid - dit moet kunnen vieren en bezegelen. Ik ben dan ook blij en vereerd dat ik deze bijzondere functie mag bekleden’’, vertelt Poppen.

Bekijk ook