HEMA neemt maatregelen in verband met Corona-crisis

Net als iedere Nederlandse non-food retailer neemt HEMA maatregelen om de negatieve effecten van de Corona-crisis op te vangen. De winkelketen benadrukt dat de continuïteit van het bedrijf op korte termijn niet in het geding is, maar om de bedrijfsvoering op lange termijn te kunnen waarborgen heeft HEMA een aantal tijdelijke maatregelen moeten nemen. Dit heeft HEMA gedaan in overleg met onder andere vastgoedverhuurders.

In overleg met een aantal verhuurders heeft HEMA de winkelhuur voor de maanden april en mei tijdelijk verlaagd. “HEMA kiest er nadrukkelijk niet voor om haar huurverplichtingen volledig op te schorten zoals andere retailers doen, omdat HEMA begrijpt dat ook vastgoedeigenaren zich plots geconfronteerd zien met een uitzonderlijke situatie. Verhuurders hebben bij HEMA aangegeven dat ze de situatie begrijpen en zij hebben aangegeven dat ze een gedeeltelijke betaling prefereren boven een uitgestelde betaling”, aldus een woordvoerder van HEMA.

Winkels en webshop blijven open

HEMA heeft strenge (hygiëne)maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat haar winkels in Nederland open kunnen blijven. “Hiermee wil HEMA blijven voorzien in de dagelijkse behoeften van haar klanten. HEMA merkt dat klanten dit waarderen, omdat klanten nog steeds naar de winkels komen. Verder zien wij dat klanten meer online bestellen”, aldus de woordvoerder.

Bekijk ook