Franchiseformules genomineerd voor Foodservice Award

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2020’ verkiezing zijn bekend. Drieëndertig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. 

Franchiseformules
 

Albert Heijn, La Place en McDonald’s zijn grote kanshebbers voor een ‘Foodservice Award’. Zij wisten zich in meerdere categorieën te nomineren. Onder de genomineerden bevinden zich vele franchiseformules, zoals  Domino’s, Kwalitaria, De Beren Restaurants, HEMA, Bagels & Beans, Brownies&Downies, Délifrance, FEBO, Bakker Bart en Gall&Gall. 

Consument hecht het meeste waarde aan kwaliteit
 

In deze 2e editie hebben consumenten ruim 20.000 beoordelingen gegeven met een gemiddelde waardering van een 6,91. De consument geeft bij de beoordeling van zijn favoriete foodservice bedrijf onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment en de service. Van alle aspecten vindt de consument het kwaliteitsaspect het belangrijkst, gevolgd door prijs, winkelgemak en klantvriendelijkheid. Vorig jaar vond de consument het prijsaspect nog het belangrijkst. Het winkelgemak werd het hoogst beoordeeld: dit aspect heeft als gemiddeld eindcijfer een 7,99.

Bekendmaking van de winnaars
 

De winnaars zullen bekend worden gemaakt op de Horecava in de RAI Amsterdam op dinsdag 14 januari. Foodservice bedrijven die een categorieprijs winnen, maken ook kans op de overalltitel. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer. Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Foodservice Award' binnen de categorie dragen.