FEBO neemt deel aan Vegetarische Restaurantweek

Aanstaande maandag lanceert FEBO de vega grillburger: de grillburger, maar dan zonder vlees. Ter viering hiervan neemt FEBO van 5 tot en met 11 maart deel aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. In de vestiging Ferdinand Bolstraat (Amsterdam) – waar FEBO zijn naam aan ontleent – maakt het FEBO-rood tijdelijk plaats voor VEBO-groen en ook de straatnaamborden zijn aangepakt. Bezoekers van de vestiging kunnen hier op 5 maart een gratis vega grillburger komen proeven.

“Sinds mijn vader en opa 40 jaar geleden de grillburger ontwikkelden is het, naast de kroket, onze meest populaire snack. Vorig jaar is ‘ie door Amsterdammers zelfs uitgeroepen tot beste burger van de stad. Die lekkernij willen we niemand ontnemen. Dat betekent ook mensen die er bewust voor kiezen geen vlees te eten. We hebben de vega grillburger door diverse snackliefhebbers laten testen en hij is bijna niet van de traditionele grillburger te onderscheiden!”, aldus Dennis de Borst, directeur van FEBO.

Vega grillburger 

De vega grillburger is gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden. Evenals de originele grillburger komt de vega variant op een sesambroodje met ijsbergsla en FEBO’s signature grillburgersaus. Vanaf 5 maart is de Vega grillburger permanent verkrijgbaar in alle FEBO-vestigingen, aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde groen gemarkeerde automatiek. “We werken momenteel bovendien aan een 100% plantaardige variant voor de saus en het broodje, zodat ook veganisten binnenkort van de grillburger kunnen genieten.” Ter introductie van de vega grillburger doen alle FEBO-vestigingen in Nederland van 5 tot en met 11 maart mee aan de Vegetarische Restaurantweek. 

Bekijk ook