CM&P biedt gratis toolkit voor franchisenemers

“Het Corona virus heeft een grote impact op de wereldgezondheid. Ons dagelijks leven wordt geraakt. Ook bedrijfseconomisch zijn de gevolgen groot. Wij helpen ondernemers met succesvol ondernemen, ook in crisistijd”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule Claassen, Moolenbeek & Partners

Cash is King

In tijden van crisis is het van groot belang om te sturen op de kasstroom. De ondersteunende maatregelingen die de overheid neemt zijn allen gericht op de liquiditeiten binnen het bedrijf; uitstel van betaling, verkrijgen van overbruggingskrediet, werktijdverkorting etc. De directe kasuitgave wordt beperkt. 

“Goede maatregelingen. Toch: van uitstel komt geen afstel. Veel bedrijven zullen nú nog niet zo heel erg gericht zijn op de financiële gevolgen op kortere termijn. Vaak is er nog wel een financiële buffer. Primaire aandacht gaat uit naar operationele zaken en contact met klanten, personeel, zieken etc. Heel begrijpelijk”, aldus de woordvoerder.

CM&P doe-het-zelf-toolkit

Om MKB-ers te helpen heeft CM&P een toolkit gemaakt die iedere ondernemer zelf in kan vullen. “De toolkit helpt je om een beter inzicht te krijgen in je liquiditeitsbegroting. Dat geeft weer inzicht in welke stappen je moet nemen”, aldus de woordvoerder.

Wil je deze toolkit gratis ontvangen? Vul dan het formulier op deze pagina in. Door technische redenen duurt het maximaal 1 werkdag voordat CM&P de toolkit, inclusief een korte handleiding, kan toesturen. 

“Mocht je bij het invullen van de toolkit toch nog vragen hebben: neem gerust contact op met het CM&P-kantoor in de regio. Zij staan klaar om de helpende hand te bieden. In kader van de RIVM-richtlijnen zal dat vaak geen persoonlijke handdruk zijn. Maar online kunnen we al heel goed helpen. Een video-call is zo opgezet; waarbij we bijvoorbeeld schermen kunnen delen”, aldus de woordvoerder.