BRAM’S Gourmet Frites opent eerste vestiging in Ierland

Naast Irish stew en Dublin Coddle genieten Ieren vanaf deze maand ook van de patat van BRAM’S Gourmet Frites. Op zondag 7 juli opende Bram Ladage met zijn formule BRAM’s Gourmet Frites de eerste overzeese vestiging in een buitenwijk van de hoofdstad Dublin, Artane. De BRAM’S Container wordt geplaatst bij een tankstation van Cirkle-K, een bekende benzinepompformule in Ierland die ruim 420 vestigingen exploiteert. Met deze eerste vestiging is het zaadje gepland en streeft BRAM’S naar meer vestigingen in Ierland in de nabije toekomst.

Langgekoesterde droom

De komst van de overzeese vestiging is een langgekoesterde droom van BRAM’S die eindelijk in vervulling gaat. Rocco Ladage vertelt: “Een paar jaar geleden werd interesse in onze formule getoond vanuit het buitenland en daar wilden we direct wat mee. Na onze vestiging in Essen, Duitsland, werd het hoog tijd om BRAM’S ook aan de andere kant van de oceaan te vestigen.” Rocco Ladage ziet in het buitenland nog een hoop groeimogelijkheden en met de vestiging in Ierland is een mooie eerste stap gezet.

Het volksvoedsel van Ierland

Dat de eerste overzeese vestiging zijn standplaats vindt in Ierland is geen onverwachte keuze: Ieren weten immers wel raad met de aardappel. Vroeger was deze goudgele knol het volksvoedsel van het land en tegenwoordig weten ze het product op wel 50 manieren te bereiden. Daarnaast hebben Nederland en Ierland een hoop overeenkomsten, wat de kans op succes alleen maar vergroot: de landen zijn klein en overzichtelijk, kennen veel groene gebieden, hebben zelfs dezelfde koeien en de bevolking is dol op aardappels. Het menu blijft vooralsnog hetzelfde als in Nederland, maar de kans op uitbreiding van het assortiment naar de behoeften en wensen van de Ieren is groot.  “We sluiten niet uit dat er in de toekomst een patatje lamsstoof of Irish stew op het menu verschijnt!” vult Rocco aan.