Blokker Holding verkoopt Maxi Toys

Speelgoedwinkelketen Maxi Toys, met ongeveer 170 winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, wordt overgenomen door GREEN SWAN, dat vorig jaar ook de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us verwierf. In de context van deze overname kondigt GREEN SWAN zijn intentie aan om de expansie van het merk Maxi Toys voort te zetten met een omnichannelbenadering en door in te zetten op innovatie en een gepersonaliseerd winkelavontuur.

“Deze overname past prima in de strategie van Blokker Holding. Dankzij GREEN SWAN’s kijk op de sector en de business, zijn engagement en investeringen zal Maxi Toys het merk, de onlinemogelijkheden en het winkelnetwerk verder kunnen ontwikkelen. De verkoop aan een speelgoedretailer is ook goed nieuws voor de 1.100 werknemers van Maxi Toys. We focussen nu op het operationele management en de verkoop van de andere bedrijven van Blokker Holding”, aldus Michiel Witteveen, CEO Blokker Holding.

GREEN SWAN neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over, met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector.

“Met onze speelgoedmerken in andere Europese landen, en vooral met Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal, slagen we in een ommekeer op de turbulente speelgoedmarkt. Deze revolutie bewijst dat speelgoedwinkels veel meer te bieden hebben dan producten en een industrie zijn voor gezinnen en mensen van elke leeftijd. Met Maxi Toys zien we veel potentieel om de klant een nog betere en persoonlijke service te bieden, en dit zowel in de winkel als online of in combinaties van beide”, aldus Paulo Andrez, CEO GREEN SWAN.

“Dankzij de overname door GREEN SWAN zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel-groeipad dat we hebben uitgestippeld op het domein van marketing, management en klantbeleving. Binnen de nieuwe groep zal Maxi Toys de kans krijgen zich verder te ontplooien als een internationaal merk”, aldus Alain Hellebaut, CEO Maxi Toys, hij blijft aan het roer.