De Beren Restaurants neemt De Beren Bezorgrestaurants over

De Beren restaurants en de Beren bezorgrestaurants worden samengevoegd tot één bedrijf. Met deze fusie denkt de organisatie sneller te kunnen groeien.

Vijftien jaar geleden verkocht Ad Schaap de bezorgtak aan zijn zakenpartners Martijn Jansen. Beide De Beren-franchisebedrijven zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Terwijl de voormalige eetcafés zijn veranderd in sfeervolle restaurants met houtskoolgrillgerechten, gaat het bij bezorgrestaurants vaak om prijsacties. Dit begon steeds meer te wringen bij zowel klanten als intern. Nu alles wordt samengevoegd, denkt Ad Schaap sneller te kunnen groeien.

Intern werd het ook steeds lastiger uit te leggen, franchisenemers met een De Beren-restaurant vragen zich soms af wat een bezorgondernemer doet in hun gebied en andersom.

Bijna de helft van de restaurants zijn tijdens de coronacrisis gaan bezorgen. 'Ze hebben gezien dat met bezorgen echt een goede boterham te verdienen is', zegt Schaap. 'En ook dat het moeilijker is dan ze dachten.'

Ondanks dat restaurants soms maar de helft van de omzet halen door alle genomen maatregelen tegen coronaverspreiding, ziet de franchisegever toch ook nieuwe kansen. 'Er is een groter aanbod van personeel en de gevraagde huurprijzen zijn nu op een normaler peil dan lange tijd het geval was.