Bagels & Beans van start in Bussum

Op maandag 19 november opent een nieuwe Bagels & Beans aan de Nieuwe Brink in Bussum. Franchiseneemster van deze vestiging is Hanneke van de Laarschot. Hieronder een interview met deze onderneemster in spe.

Kom jij uit Bussum?

“Ik kom oorspronkelijk uit Blaricum. Mijn familie heeft daar een aantal winkels: mijn moeder heeft een boekhandel gehad en mijn opa had een ijzerhandel die nu is overgenomen door mijn oom. Ik kom dus uit een echte ondernemersfamilie.”

Wat heb jij hiervoor gedaan?

“Ik heb een modeopleiding gevolgd en werkte in die periode in de horeca. Onder meer in het pannenkoekenhuis in Laren en in restaurant De Prinsemarij. Het eerste jaar van de opleiding was niet wat ik ervan verwachtte en ik besloot fulltime in een kledingwinkel te gaan werken om te zien of het was wat ik echt wilde. Dat was het niet: ik maakte een ommekeer en koos voor een mediastudie. Als bijbaan bleef ik in kledingwinkels werken. Zowel in de horeca als in de mode heb ik veel geleerd over de omgang met klanten. Die kant van het werk vond ik altijd leuk. Een tevreden klant maakt je dag een stukje mooier! Uiteindelijk kreeg ik een baan op het mediapark in Hilversum. Maar mijn ondernemersgenen bleven zich roeren.”

Van mode en media naar koffie en bagels. Hoe zit dat?

“Ik kwam voor het eerst met Bagels & Beans in aanraking toen ik bij een kledingwinkel in Hilversum werkte. Als ik mezelf tussen de middag iets echt lekkers gunde, liet ik mijn eigen boterham thuis en liep ik een stukje verder om daar zo’n heerlijke bagel te halen. Ik genoot daar echt van! Later kreeg ik een relatie met de broer van een van de oprichters van Bagels & Beans. Af en toe nam ik een kijkje achter de schermen en mijn enthousiasme groeide. Ik doorliep de selectieprocedure en zo rolde ik de bagelwereld in. Toen er een paar maanden geleden een prachtig pand vrijkwam in Bussum ging het allemaal heel snel. Ik besloot alles om te gooien, mijn baan op het mediapark op te zeggen en er helemaal voor te gaan.”

Wat vind je van de locatie?

“Ik vind Bussum een heel sfeervol dorp en ik denk dat Bagels & Beans een mooie toevoeging is aan het centrum. Het pand staat aan de Nieuwe Brink naast het plein en heeft een terras op de stoep en een prachtige grote boom voor de deur. Het terras is goed zichtbaar vanaf de Nassaulaan, zodat het winkelend publiek zich al kan verlekkeren bij het idee van koffie met iets erbij na het shoppen. Het is een mooie locatie, met goede aanloop.”

Wat verwacht je van het leven als franchisenemer?

“Ik heb een enorm mooie tijd gehad bij mijn vorige baan en veel geleerd, maar ik ben heel blij dat ik nu zelf iets kan opbouwen en zo een positieve invulling aan mijn leven kan geven. Ik weet dat mijn dagen heel leuk gaan worden: het bagelbloed raast al door mijn aderen! Ik verheug me erop om de gasten zoveel mogelijk in de watten te leggen. Ze te verleiden om de verschillende dingen op de kaart te proberen, ze te zien smullen en de ware bagelliefde te delen. Maar niet alleen de gasten zijn belangrijk. Ik hoop en verwacht ook dat het team het goed heeft. Dat we een leuke sfeer creëren, plezier in ons werk hebben en veel leren.”

Bagels & Beans heeft een eigenwijze stijl. Kun je omschrijven wat dit voor jou betekent?

“Bagels & Beans spreekt me ontzettend aan. Er wordt veel aandacht besteed aan de producten op de kaart en deze zijn zoveel mogelijk biologisch. En de sfeer die in de zaak hangt: rust, persoonlijke aandacht, gezellig en gezond, lekker eten. Ik houd ervan.”

Tot slot: wat moeten de inwoners van Bussum écht eens komen proberen?

“Dat is een moeilijke. Zelf ben ik gek op de paddoburgers en de vegetarische bospaddenstoelenkroketjes. Er is zoveel keuze: buffelmozzarella op een desembagel, de awesome prana, smeuïge porridge of een ‘nootgeval’. Voor avonturiers is er de bugs bagel, met insecten. Die heb ik zelf overigens nog niet gegeten. Ik eet geen vlees, dus ik twijfel. Maar misschien moet ik het toch eens proberen, zodat ik er wel advies over kan geven. Eigenlijk wil ik zeggen: kom vaak terug en proef alles, want het is allemaal bijzonder lekker.”
 

Bekijk ook