30ml heeft 4e Utrechtse vestiging geopend

Specialty Coffeebar 30ml heeft afgelopen dinsdag haar 4e Utrechtse vestiging geopend aan de Nachtegaalstraat. Franchisenemer van deze vestiging is barista Michel Tijdgat. 

Al langere tijd liep Michel rond met het idee om een eigen zaak te beginnen. Hij is gek op koffie en werkte de afgelopen 1,5 jaar in de 30ml-vestiging aan het Vredenburg. Samen met de eigenaren/oprichters van de 30ml-formule, Frans en Wendy Kooijman, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om voor zichzelf te starten.

“Begin dit jaar raakte zijn plannen in een stroomversnelling toen het pand aan de Nachtegaalstraat vrijkwam. Een lichte zaak met karakteristieke gevel, hij was meteen verkocht. Na een succesvolle crowdfundingactie stonden alle lichten op groen en is gestart met een flinke verbouwing”, vertelt een woordvoerder namens de franchiseformule.

Michel reageert: “30ml is een specialty coffeebar en lunchroom. We gebruiken de beste koffiebonen en bakken onze taarten zelf. Op onze lunchkaart vind je veel verse ingrediënten en natuurlijk onze beroemde American Pancakes. En die serveren we vervolgens in een huiselijke, relaxte sfeer.”

Door de Nachtegaalstraat fietsen iedere dag zo’n 18.000 mensen, op weg naar hun werk of college. Speciaal voor hen introduceert 30ml het One minute Breakfast. Michel: “Deze mensen hebben haast. Daarom zorgen we ervoor dat ze in één minuut weer op de fiets zitten, mét een lekkere filterkoffie to go en een croissant of cinnamon roll. Hop off – hop on noemen we dat!”
 

Bekijk ook